Jubel for flere ringvirkninger i nord

Publisert

Statoil har som operatør for Johan Castberg-prosjektet i dag sendt ut forslag til program for konsekvensutredning for det største feltet som ennå ikke er utbygd på norsk sokkel.

Dette er en viktig milepæl inn mot en endelig utbyggingsplan for Johan Castberg som etter planen skal leveres i løpet av 2017.

Forventninger i nord

Leverandørnettverket Petro Arctic jubler over en viktig milepæl som ble annonsert i dag. Petro Arctic er en interesseorganisasjon for bedrifter som ønsker å posisjonere seg som leverandør til eksisterende og framtidige petroleumsrelaterte utbyggingsprosjekter i Nord-Norge og Barentshavet.

– Dagens gladnyhet om innholdet i konsekvensutredning for Johan Castberg, er et viktig og riktig signal om økte ringvirkninger i Nord -Norge fra utbygging og drift av Johan Castberg, sier direktør Kjell Giæver i Petro Arctic i en pressemelding.

Setter en ny standard for nordnorsk nivå på ringvirkninger

Nordnorske ringvirkninger på 1,7 milliarder i utbyggingsfasen setter en ny standard for størrelsen på ringvirkninger i nord. Ca. 30 brønner skal klargjøres for oljeproduksjon, en gigantisk subsea-utbygging og verdens største produksjonsskip skal bygges. Vi gleder oss til å bidra, sier en meget fornøyd direktør i Petro Arctic.

En utbyggingsplan til neste år er startskuddet for flere ringvirkninger. Dagens konsekvensutredning gir betydelige muligheter for verdiskaping, vekst og arbeidsplasser i hele Norge. Johan Castberg-prosjektet som har et investeringsanslag på mellom 50-60 mrd NOK og kommer til å utgjøre en betydelig del av aktiviteten for norsk leverandørindustri perioden 2018-2022. KU viser at forventet verdiskaping i Norge som følge av Johan Castberg-utbyggingen vil utgjøre 29 milliarder kroner hvorav den nordnorske verdiskapingen i utbyggingen er anslått til å utgjøre 1,7 milliarder kroner. Til sammenligning var de beregnede ringvirkningene av Aasta Hansteen-utbyggingen 453 millioner kroner.

Dagens nyheter om økte leveranser fra Nord er gode nyheter, men vi har fremdeles mer å gå på når det gjelder ringvirkninger for leverandørindustrien i Nord-Norge, sier Kjell Giæver.

Nytt viktig steg mot terminal på Veidnes

Ringvirkninger i nord øker i takt med aktiviteten til havs, nå vil hele Nord-Norge få nye muligheter til verdiskaping av denne aktiviteten. Dagens offentliggjøring av KU for Johan Castberg er et nytt steg i riktig retning mot en realisering av en oljeterminal på Veidnes i Nordkapp kommune. Johan Castberg vil etter våre beregninger, sammen med allerede kjente funn som Alta/Gotha og Wisting være tilstrekkelig volum til å kunne realisere en terminalløsning. Ved ytterligere funn i Barentshavet vil en slik terminal legge til rette for optimal bruk av fartøy og lagring av olje.

Aktiviteten øker i nord

Dagen i dag viser at eventyret fortsetter – aktiviteten øker i nord, og skaper ringvirkninger i hele Norge, avslutter Giæver.

Les også pressemelding fra Statoil: Statoil vil investere 60 milliarder i Johan Castberg

Powered by Labrador CMS