Ny direktørjobb for Henrik Sætness i Statkraft

Utnevnt som ny konserndirektør for konsernstaber i Statkraft.

Publisert Sist oppdatert

Statkraft forteller i en pressemelding at Henrik Sætness er utnevnt som ny konserndirektør for konsernstaber i Statkraft. Sætness kommer fra stillingen som direktør for strategi og analyse, og han starter i sin nye rolle og som medlem av konsernledelsen fra 1. oktober.

Sætness (48) begynte i Statkraft i 2009 og har ledet strategi- og analyseavdelingen siden 2017. Han har også frontet Statkrafts årlige Lavutslippsscenario de siste fem årene.

Foruten mange presentasjoner på diverse energi- og klimaseminarer, har Sætness også utmerket seg som en aktiv samfunnsdebattant i både sosiale og vanlige medier. Han har skrevet en rekke kronikker om fornybar energi og klimaet, og har vært en tydelig stemme i debatten om hvor raskt det er mulig å fase ut fossil energi.

Før han kom til Statkraft hadde Sætness ulike lederoppgaver i Norsk Hydros energidivisjon og i programvareselskapet Navita Systems.

- Jeg gratulerer Henrik med hans nye rolle og ser frem til å ønske han velkommen inn i konsernledelsen. Hans analytiske og strategiske legning vil være et viktig bidrag til videreutviklingen av Statkraft, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Powered by Labrador CMS