Gro Kyllingstad tar over lederrollen i Spirit Energy i Norge.
Gro Kyllingstad tar over lederrollen i Spirit Energy i Norge.

Kyllingstad overtar Spirit Energy

Overtar etter Dag Omre, som forsvinner ut av selskapet.

Publisert

Det britiske lete- og produksjonsselskapet Spirit Energy gjør endringer i sin ledelse i Norge. Etter 13 år ved roret for den norske avdelingen (tidligere Centrica), takker toppsjef Dag Omre for seg.

- Det har vært en fantastisk reise, der jeg sammen med gode kolleger har fått bygge opp Spirit Energy til å bli en betydelig aktør på norsk sokkel. Det kjennes imidlertid riktig å gi seg nå, sier Omre.

Omre var en av de først ansatte i Centrica Energy Norge i 2007, og har siden den gang hatt ansvaret for å bygge opp selskapets virksomhet på norsk sokkel. I 2017 var han også sterkt involvert da Centrica Energy og Bayerngas Norge ble slått sammen og dannet Spirit Energy.

Hva Dag Omre skal gjøre nå, er ikke klart.

- Bortsett fra at jeg definitivt ikke skal pensjonere meg, har jeg per i dag ingen konkrete planer. Etter mange år innenfor olje- og gassnæringen, både i offentlig og privat sektor, håper jeg imidlertid å kunne bidra på ulike måter også i årene fremover, sier han.

Like før sommeren kunne enerWE melde om avvikling av Spirit Energys Oslo-kontor.

Dag Omre takker for seg etter 13 år ved roret i Spirit Energy.
Dag Omre takker for seg etter 13 år ved roret i Spirit Energy.

- Spirit Energy er inne i sluttfasen av prosess der vi ser på selskapets struktur og om vi har riktig antall mennesker til den aktiviteten vi skal ha fremover. På bakgrunn av denne gjennomgangen er det besluttet å legge ned Oslo-kontoret og fortsette med ett kontor i Norge; hovedkontoret i Stavanger, uttalt kommunikasjonssjef Tom Gederø til enerWE den gang.

- Mulighet jeg ikke kunne takke nei til

Det er Gro Kyllingstad (57) som overtar lederrollen i Spirit Energy Norway AS. Kyllingstad har vært i Spirit Energy (tidligere Centrica Energy) siden 2007, er utdannet geolog og har hatt ulike lederstillinger innenfor selskapets lete- og produksjonsvirksomhet på norsk sokkel. I tillegg har hun i en periode også fungert som HR-direktør.

- Dette er en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Nå ser jeg frem til å jobbe sammen med dyktige Spirit-kolleger i både Norge og Storbritannia, slik at vi sammen kan bygge videre på det sterke grunnlaget som er lagt de siste årene, sier hun.

Avtroppende leder Dag Omre ønsker Kyllingstad lykke til i den nye jobben.

- Etter å ha jobbet tett med Gro gjennom mange år, er jeg sikker på at hun er riktig person til å ta selskapet videre, sier Omre.

Kyllingstad starter i den nye jobben 17. august.