Øyvind Isachsen i vindkraftforeningen Norwea.
Øyvind Isachsen i vindkraftforeningen Norwea.

- Jeg tror hun er proff nok, så får vi ta det derfra

Vindkraft-organisasjonen Norwea er forsiktig avventende til nyutnevnt olje- og energiminister Sylvi Listhaug.

Publisert

Den ny-utnevnte olje- og energiministeren Sylvi Listhaug har tidligere uttalt at «vindmøller er svineri», at naturen i Norge raseres av vindmøller som er «hvite monstere».

Dama er jo beinhard på hva hun liker og ikke liker, men jeg regner med at hun har profesjonalitet når hun skal håndtere energispørsmål

Øyvind Isachsen, Norwea

I interesse- og bransjeorganisasjonen Norwea, som jobber for å fremme norsk vindkraft, er administrerende direktør Øyvind Isachsen forsiktig avventende til den nye ministeren.

- Det finnes to Sylvi Listhauger; én Sylvi Listhaug i valgkampmodus som populistisk politiker, og så vil vi oppleve statskvinnen Sylvi Listhaug som er olje- og energiminister. Dama er jo beinhard på hva hun liker og ikke liker, men jeg regner med at hun har profesjonalitet når hun skal håndtere energispørsmål, sier Isachsen til enerWE.

- Så du er optimistisk?

Min ordre til Listhaug er å fortsette å arbeide for å elektrifisere sokkelen.

Øyvind Isachsen, Norwea

- Jeg tror hun er proff nok, så får vi ta det derfra. Min ordre til Listhaug er å fortsette å arbeide for å elektrifisere sokkelen. Kutter vi ikke vi utslippene fra olje og gass, blir vi irrelevante, mener han.

Og han legger til;

- Jeg satser på at hun leverer.

Powered by Labrador CMS