- Jeg skulle gjerne sett at enda flere kvinner valgte å jobbe innenfor vår industri

Publisert

Åshild Hanne Larsen er CIO & Senior Vice President Information Technology i energiselskapet Equinor.

Kvinnenettverket Petro Ladies Club kåret henne nylig til «Petro Lady of the Year 2017».

Til tross for at hun fortsatt er på ferie tok hun seg tid til en sommerprat med oss i enerWE.

- Hva har du gjort i sommerferien?

- Jeg har vært på en spennende tur i USA sammen med foreldre, søsken, mann og barn - og hatt både flotte naturopplevelser, strandliv, shopping samt kvalitetstid med familien. I tillegg har jeg fått lest en del og også trent litt, så det har vært en aktiv, men herlig ferie!

- Klarer du å logge ordentlig av når du har ferie, eller sjekker du jobbmail hver dag?

- I ferien er jeg ganske flink til å slappe av med familien og gjøre andre ting enn det jeg vanligvis gjør, men jeg må nok innrømme at det gjerne blir en tur eller to innom jobbmailen likevel - synes det er greit å holde meg oppdatert på hva som skjer.

- Du ble kåret til årets Petro Lady. Hva er din kommentar til dette?

- Jeg synes det var utrolig hyggelig og overraskende å få prisen, og ser det som en anerkjennelse både av meg personlig, men ikke minst av selskapet som har gitt meg så mange muligheter de siste 25 årene. Jeg skulle gjerne sett at enda flere kvinner valgte å jobbe innenfor vår industri og tror arenaer som Petro Ladies kan bidra til å få fram gode kvinnelige rollemodeller som kan inspirere og vise at det er mulig. Det er utrolig spennende å jobbe med energi – og være en del av en industri som får hjulene i samfunnet til å gå rundt!

- Sommeren i Norge har vært rekordvarm. Norske bønder fortviler. Det er rekordvarme i Europa der menneskeliv og helse står på spill. Skogbranner herjer både i Norge og Europa. I Hellas har skogbranner også tatt liv. Tror du rekordvarme og tørke et resultat av menneskeskapte klimaendringer?

- Ja, jeg tror at slike hendelser kan henge sammen med klimaendringer. Jeg jobber jo også i et selskap som anerkjenner at klimaendringene er menneskeskapte og ønsker å bidra til løsningen på klimautfordringene. Equinor vil lede an i omstillingen av energimarkedene ved å utvikle selskapet slik at vi støtter klimaambisjonene i Paris-avtalen.

- Hvordan kan digitalisering bidra til at Equinor blir et bærekraftig energiselskap?

- Digitalisering er viktig for oss - ikke som et mål i seg selv, men for å realisere selskapets strategi. Equinor har en lang historie innenfor innovasjon og teknologiutvikling å bygge videre på, og har etablert et digitalt veikart som IT funksjonen – i tett samarbeid med forretningen og vårt digitale kompetansesenter - er en viktig bidragsyter til. Som selskap ønsker vi å være ledende innenfor digitalisering gjennom å utnytte våre enorme datamengder og bruke avansert analyse og robotisering for å styrke sikkerheten, redusere karbonfotavtrykket og øke vår produktivitet og lønnsomhet. Vi vil produsere olje og gass mer effektivt og med lavere utslipp, ta en lederposisjon innenfor karbonfangst og -lagring, samt øke våre investeringer i fornybar energi.

- Du kan invitere med deg tre gjester hytta. Hvem velger du?

- Jeg har faktisk ikke hytte, men ville uansett gjerne benyttet muligheten til å ta en prat med vår statsminister Erna Solberg om digitalisering og hvordan teknologi vil påvirke samfunnet vårt og måten vi jobber på i årene som kommer - og hvordan vi forbereder oss på dette skiftet. Siden både jeg og min mann er ihuga fans av Game of Thrones skulle jeg også gjerne invitert George R.R. Martin som har skrevet bøkene serien bygger på – jeg har ventet på bok 6 i serien siden 2011 og begynner å bli utålmodig!

Hun avslutter med å si at også Bill Gates er hjertelig velkommen.

- Det hadde vært spennende å høre hans erfaringer og perspektiver både på teknologi og ledelse- og om arbeidet han nå gjør med sin stiftelse.

Vi i enerWE ønsker Åshild Hanne Larsen en fortsatt god ferie:-)

--

Les også: Sommerprat med Kristin Halvorsen