Jeg har sikret kontrakter for titalls millioner på OTD

Publisert

Kommentar av Chul Christian Aamodt, Administrerende direktør i enerWE AS.

I min tidligere jobb var jeg salgs- og markedsdirektør i Mintra Trainingportal (nå Mintra Group).

Vi var et fantastisk team som løftet en kjellerbedrift opp og ut i verden. Målet vårt var å etablere en bransjeportal for kurs og kompetanse i olje- og gassindustrien. Da jeg sluttet i selskapet hadde vi mer enn en kursbooking på Trainingportal.no - hvert eneste minutt, døgnet rundt, året rundt (altså mer enn 1440 kursbookinger i døgnet).

Nå har selskapet kontorer i Norge, Storbritannia, Dubai og Singapore. Jeg fikk være med på en reise utenom det vanlige.

I 2014 ble selskapet kjøpt opp av et internasjonalt Private Equity-fond. Selskapet ble verdsatt til nesten en halv milliard kroner.

Jeg var blant selskapets største aksjonærer. Oppkjøpet gav meg muligheten til å etablere meg som engelinvestor, og til å løfte frem enerWE.no - Energibransjens digitale kanal.

For å vinne industrien må du være en del av den

Da jeg var salgs- og markedsdirektør i Mintra så jobbet jeg målrettet for å bygge merkevare og nettverk i olje- og gassindustrien.

Jeg publiserte videoblogg (innholdsmarkedsføring), skrev kronikker og kommentarer, jeg reiste offshore, jeg deltok i styringsgrupper i Norsk olje og gass og andre relevante organisasjoner, og så satte jeg opp en liste over relevante messer og konferanser i industrien der vi burde delta med utstillerstand og gjerne også foredrag.

Det holder ikke å bare ringe kaldt og be om muligheten til et salgsmøte. For å vinne industrien må man være en del av industrien. Offshore Technology Days (OTD) er industrien.

Nå gjør selskapene seg klare for den kommende oppturen

Under årets OTD som går av stabelen 18. – 19. oktober i Stavanger Forum, er det satt av et område hvor både operatører og leverandører kan møtes. Tanken bak er bedre kommunikasjon for å møte nedgangen, gjøre seg klar for den kommende oppturen og vise ny, spennende teknologi som er under utvikling.

Messearrangøren Offshore Media Group jobber kontinuerlig med å legge tilrette for nettverksbygging. Med Statoil i spissen, lanserer de nå det som heter ”Operators Corner”.

- Vi lanserte tilbudet en fredags ettermiddag. 20 minutter senere var allerede 200 møter booket. Det forteller alt om hvor etterspurt dette har vært, fortsetter Morten Dahl Sebjørnsen i Offshore Media Group.

- Det er viktig for Statoil å komme i kontakt med leverandørindustrien. Gjerne de selskapene vi ikke treffer til vanlig. Operators Corner er en god mulighet til akkurat dette, sier Bjørn Landråk, leder for anskaffelser innen Business Support i Statoil. Vi er avhengig av et velfungerende leverandørmarked. Det skal være lett å komme i kontakt med Statoil. Det er viktig for oss. 

PetroLive

Nytt av året er også OTD Edition som gjennomføres i samarbeid med oljenettavisen Petro.no.

Arne Sigve Nylund fra Statoil, Ståle Kyllingstad fra IKM Gruppen og Daniel Rennemo fra PwC møter Glenn Stangeland og John Økland, journalistene som eier og driver Petro.no gjennom en-til-en-intervjuer foran publikum.

PetroLive er en session du ikke bør gå glipp av!

Offshore Techonology Days (OTD) er blant arrangementene jeg mener man ikke har råd til å la være å delta på

I min tid i Mintra fikk vi på plass kontrakter til mange ti-talls millioner som følge av nettverket vi etablerte på OTD. Indirekte så var OTD med på å gi Mintra den farten selskapet trengte for å bli markedsledende på norsk sokkel, og deretter etablere seg som en betydelig internasjonal aktør. Jeg har derfor mye å takke OTD for!

Mintra er kun ett av mange selskaper som har gjort god business på OTD.

Dersom du ønsker kunder i oljebransjen, så er OTD på listen over arrangementer du ikke kan gå glipp av.

Nettopp derfor er det hyggelig å kunne informere om at enerWE er mediepartner på OTD 2017. Vi vil være tilstede med vårt kamerateam, og kjøre både redaksjonelle og kommersielle videointervjuer.

Vi sees!

Mvh.

Chul Christian Aamodt

Administrerende direktør, enerWE AS

---

Om Offshore Technology Days 2017

OTD arrangeres på Stavanger Forum den 18. og 19. oktober.

  • 350 utstillere
  • 20.000 besøkende
  • 30 nasjoner representer
  • Seminarer og selskapspresentasjoner over 2 dager.
  • Klikk her for å lese mer.

    ---

    Det opplyses om at Chul Christian Aamodt sluttet i Mintra desember 2013. Han har nå ingen bindinger inn til selskapet.

Powered by Labrador CMS