V og KrF: Positivt signal om iskanten fra Støre

– Jeg håper vi kan finne et samarbeid med Ap og resten av opposisjonen i denne viktige klima- og miljøsaken.

Publisert

Jonas Gahr Støres uttalelse om at Ap vil legge mer vekt på miljø og artsmangfold i tilknytning til iskanten, blir ønsket velkommen av Venstre og KrF.

– Det er positive signaler fra Aps leder. Så får vi se når det kommer til reelle forhandlinger, om de faktisk flytter seg, sier Venstres klima- og energipolitiske talsmann Ketil Kjenseth.

Arbeiderpartiet har ennå ikke konkludert i spørsmålet om hvor iskanten skal gå. Men flere sentralt plasserte partikilder har overfor NTB sagt at det er vanskelig å se for seg en løsning med å flytte grensen lenger nord.

Mer vekt på miljø og artsmangfold

Ap-leder Jonas Gahr Støre signaliserer også at det blir en endring. Partiet vil legge større vekt på sårbarhet, miljø og artsmangfold enn tidligere, har han sagt til NTB.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad håper Støre med dette gjør seg klar til å avvise den dynamiske definisjonen av hvor iskanten skal gå.

– Jeg håper vi kan finne et samarbeid med Ap og resten av opposisjonen i denne viktige klima- og miljøsaken. Derfor har jeg utfordret Støre på at han må vise kortene, sier Ropstad.

Tror på løsning

Hva Arbeiderpartiets signaler eventuelt får å si for dialogen internt i regjeringen, vil han ikke si noe om.

– Jeg er så trygg på Høyre i denne saken og at Høyre, Venstre og KrF kan finne en god løsning. Derfor er jeg mest opptatt av at vi må få et flertall når vi kommer til Stortinget, sier han.

(©NTB)