Foto: Hasan Shirvani/Mizan News Agency via AP
Foto: Hasan Shirvani/Mizan News Agency via AP

Iran løslater sju besetningsmedlemmer fra britisk tankskip

Sju av besetningsmedlemmene på det svenskeide, britiskregistrerte tankskipet som ble tatt i arrest av Iran i sommer, skal slippes fri.

Publisert

Det bekrefter rederiet Stena Bulk overfor Sveriges Radio onsdag formiddag. Kort tid tidligere meldte statlige medier i Iran om løslatelsene.

– Det kreves 15 personer for å håndtere fartøyet, og nå kommer 7 av 23 til å bli løslatt, sier administrerende direktør Erik Hånell i Stena Bulk.

Stena Impero eies av det svenske rederiet og seiler med britisk flagg. Skipet ble tatt i arrest i Hormuzstredet i juli.

Det iranske utenriksdepartementet opplyste til statlig TV onsdag at de sju besetningsmedlemmene er løslatt av humanitære grunner, og at de snart skal forlate Iran, melder Reuters.

Britiske myndigheter mener iranerne tok arrest i skipet som hevn for at den britiske marinen tok arrest i det iranske tankskipet Grace 1 utenfor Gibraltar. Iran har kommet med motstridende uttalelser om hendelsen.

Grace 1, som har 2,1 millioner fat olje om bord, ble tatt i arrest den 4. juli. Årsaken ble oppgitt å være mistanke om at den var på vei til Syria, noe som ville ha vært et brudd på EUs sanksjoner. I august opphevet Gibraltar arresten av skipet, og det har siden vært spekulert på om Iran ville frigi Stena Impero.

(©NTB)