Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iran bistår savnet tankskip

Skipet Riah som har base i Emiratene, hadde ikke gitt livstegn fra seg på to dager.

Publisert

Iran opplyser at de har tatt et Panama-registrert tankskip som var meldt savnet, på slep etter at det fikk tekniske problemer og ba om hjelp.

Skipet Riah som har base i Emiratene, hadde ikke gitt livstegn fra seg på to dager. Sist det lot høre fra seg sent lørdag kveld, var det på vei mot iransk område i Hormuzstredet.

En talsmann for det iranske utenriksdepartementet, Abbas Mousavi, opplyste tirsdag kveld at tankskipet skulle repareres i iransk farvann.

Han sa at en slepebåt kom fram til skipet og tauet det inn i iransk farvann etter at det sendte ut et nødsignal.

Tankskipet er en mindre type på snaut 60 meters lengde. Den brukes ofte på ruta fra Dubai og Sharjah på vestkysten av De forente arabiske emirater gjennom Hormuz til Fujairah på vestkysten av Emiratene.

I løpet av de siste tre månedene har ikke Riah noen gang slått av peilesignalene, men klokken 23 lørdag kveld slutter alle spor.

Skipet sendte ikke ut noen nødsignal før signalene ble slått av, opplyser en ikke navngitt tjenestemann fra Emiratene.

At det ikke ga lyd fra seg, førte til økende uro. Spenningen i området har økt etter at USA skjerpet sanksjonene mot Iran, og det har vært flere anslag mot tankskip i Hormuzstredet de siste månedene som Iran har fått skylden for.

(©NTB)