Møtet fant ikke sted

Skulle dreie seg om In Amenas. Statoil-sjef Helge Lund skulle i fjor høst ha møtt USAs president Barack Obamas antiterrorsjef i Det hvite hus for å snakke om terrorangrepet i In Amenas i Algerie. Lund skulle ifølge besøkslistene til Det hvite hus sammen med sin lobbysjef og to rådgivere. Der skulle Lund og hans team … Continued

Skulle dreie seg om In Amenas.

Statoil-sjef Helge Lund skulle i fjor høst ha møtt USAs president Barack Obamas antiterrorsjef i Det hvite hus for å snakke om terrorangrepet i In Amenas i Algerie.

Lund skulle ifølge besøkslistene til Det hvite hus sammen med sin lobbysjef og to rådgivere. Der skulle Lund og hans team møte Obamas sikkerhets- og antiterrorsjef Lisa Monaco, skriverDagens Næringsliv.

Ifølge besøksloggen skulle møtet finne sted 9. oktober i fjor, men på grunn av budsjettstriden i USA holdt store deler av offentlig sektor stengt på den tiden. Møtet fant dermed ikke sted.

Statoil nektet mandag å opplyse hva formålet med møtet var eller hvordan møtet kom i stand, men bekreftet tirsdag at møtet skulle dreie seg om In Amenas-angrepet i januar i fjor hvor fem Statoil-ansatte ble drept, skriver Aftenbladet.

Det er mulig vi framstår som litt mørke og hemmelige. Det var ikke intensjonen vår, sier Knut Rostad, informasjonssjef for internasjonal virksomhet.

Møtet skulle egentlig finne sted en måned etter framleggelsen av In Amenas-rapporten, sier han.

Ifølge Rostad var hensikten med møtet i Washington å dele Statoils erfaringer og informere om selskapets sikkerhetsarbeid med amerikanerne.

Vi er veldig opptatt av å dele erfaringer, sier Rostad.

(©NTB)