Kan angripe oljetanker

Libya truer nordkoreansk oljetanker. Libya truet lørdag med å bombe et nordkoreansk tankskip om det forsøker å seile med olje fra en opprørskontrollert havn. Skipet la til kai i havna ved Es Sider-terminalen, som er en av de største i landet, og begynte sent lørdag å pumpe om bord råolje. Statsminister Ali Zeidan advarte lørdag … Continued

Libya truer nordkoreansk oljetanker.

Libya truet lørdag med å bombe et nordkoreansk tankskip om det forsøker å seile med olje fra en opprørskontrollert havn.

Skipet la til kai i havna ved Es Sider-terminalen, som er en av de største i landet, og begynte sent lørdag å pumpe om bord råolje.

Statsminister Ali Zeidan advarte lørdag på TV skipets mannskap og opprørerne i Es Sidan mot å prøve å ta oljen og gjorde det klart at skipet kan bli bombet.

Opprørerne, som har tatt kontrollen over tre store havner siden august, ønsker å gå utenom sentralmyndighetene i Tripolo og tjene penger på oljesalg selv.

Oljekrangelen er bare et av mange problemer i et stadig uroligere Libya, der myndighetene i Tripoli strever med å skaffe seg kontroll over mange militser som beholdt sine våpen etter at Muammar Gaddafi var styrtet.

(©NTB)