Bilde av helikopter

ISIL truer produksjon

Obama har åpnet for luftangrep. Oljeselskaper i den kurdiske delen av Irak trakk fredag personell ut fra sine oljeinstallasjoner som følge av ISILs offensiv i regionen. Genel Energy opplyser at de trekker ut ikke-essensielt personell fra Taq Taq- og Tawke-feltene i regionen. Også det London-baserte oljeselskapet Afren har trukket ut ikke-essensielt personell, samt midlertidig stoppet … Continued

Obama har åpnet for luftangrep.

Oljeselskaper i den kurdiske delen av Irak trakk fredag personell ut fra sine oljeinstallasjoner som følge av ISILs offensiv i regionen.

Genel Energy opplyser at de trekker ut ikke-essensielt personell fra Taq Taq- og Tawke-feltene i regionen. Også det London-baserte oljeselskapet Afren har trukket ut ikke-essensielt personell, samt midlertidig stoppet produksjonen ved Barda Rash-feltet.

Den siste tiden har ISIL tatt over flere byer i Nord-Irak som tidligere har vært kontrollert av de kurdiske peshmerga-styrkene. ISIL truer nå den kurdiske provinshovedstaden Erbil, en by med over 1,5 millioner mennesker.

Erbil huser også amerikanske militærrådgivere og diplomater. USAs president Barack Obama har åpnet for luftangrep mot opprørerne, blant annet for å beskytte amerikanere i Erbil.

©NTB