Iran har begynt arbeidet med atomavtalen

Diskuterer fortsatt atomsikkerhet på internasjonal konferanse. Iran har begynt arbeidet med å iverksette atomavtalen som er inngått med Vesten, opplyser lederen for landets atomenergibyrå, Ali Akbar Salehi. – Vi har innledet det forberedende arbeidet, sier Salehi til det japanske nyhetsbyrået Kyodo. Ifølge Salehi, som er på besøk i Japan for å diskutere atomsikkerhet, er Iran blant … Continued

Diskuterer fortsatt atomsikkerhet på internasjonal konferanse.

Iran har begynt arbeidet med å iverksette atomavtalen som er inngått med Vesten, opplyser lederen for landets atomenergibyrå, Ali Akbar Salehi.

– Vi har innledet det forberedende arbeidet, sier Salehi til det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Ifølge Salehi, som er på besøk i Japan for å diskutere atomsikkerhet, er Iran blant annet i ferd med å redusere antallet sentrifuger til bruk i anriking av uran. Dette har vært et sentralt stridstema i forhandlingene med Vesten.

Irans nasjonalforsamling, det mektige Vokterrådet og landet øverste leder ayatolla Ali Khamenei ga alle sin støtte til atomavtalen i forrige måned.

Avtalen sikrer omverdenen innsyn i det iranske atomprogrammet, i bytte mot at de økonomiske sanksjonene mot landet oppheves.

Den skal implementeres fra første halvdel av 2016, men FNs våpenembargo skal bestå i ytterligere fem år og missil-sanksjonene skal bestå i åtte år.