Kan bli en av norgeshistoriens største korrupsjonssaker

Publisert

Gründeren hevder sin uskyld.

Økokrim har siktet Arne Smedal, gründeren av Sevan Marine og Sevan Drilling. Selskapene etterforskes for korrupsjon knyttet til kontrakter inngått med Petrobras i Brasil, det melder NTB.

Fredag opplyste Sevan Drilling i en børsmelding at selskapet var siktet i saken. Samme dag troppet Økokrim opp på kontoret til Smedal. Gründeren satt selv hele dagen i avhør på politihuset i Arendal, skriver Dagens Næringsliv.

- Kontraktene ble inngått før vårt eierskap

Mandag morgen skriver Fredriksen-styrte Seadrill i en børsmelding at siktelsen er relatert til kontrakter som ble inngått i perioden 2005-2008 - før Seadrill både ble minoritetsaksjonær og tok kontroll over selskapet.

– Seadrill er fortsatt forpliktet til de høyeste etiske standardene. Selskapet vil samarbeide med hvilken som helst og alle etterforskningsmyndigheter i relasjon til den pågående etterforskningen, heter det i meldingen.

Hevder uskyld

Overfor avisen bekrefter Smedal at han er siktet i saken.

– Det er utferdiget en siktelse. Det ivaretar mine rettsvern, og samtidig gir det politiet anledning til å beslaglegge dokumentasjon og bevis, sier gründeren, som ikke føler at han har gjort noe galt:

– På ingen måte. Dette er tragisk, sier Smedal.

  • Les også: Sevan Drilling siktet for kontrakskorrupsjon
  • Kan bli en av Norges største korrupsjonssaker

    Ifølge Dagens Næringsliv skal Sevan Marine og Sevan Drilling til sammen ha betalt flere titalls millioner kroner i bestikkelser for å få milliardkontrakter for to rigger med Petrobras. Saken kan bli en av de største korrupsjonssakene i Norge noensinne.