Tyrkia nekter for å ha kjøpt olje av IS

Publisert

Tyrkias president er oppgitt over Russland.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nekter for at Tyrkia kjøper olje og gass av IS. De som anklager Tyrkia for å gjøre det, må bevise det, sier han.

Tyrkia kjøper olje og gass kun fra kjente kilder, sa Erdogan da han snakket til en gruppe lokale tjenestemenn i hovedstaden Ankara torsdag. Det melder NTB.

Erdogan uttalte også at Tyrkia tar forholdsregler ved grensa for å stoppe oljesmuglingen, som er en viktig inntektskilde for IS.

Tyrkias president fortsatte med å si at han er oppgitt over at Russland kan planlegge å kansellere prosjekter med Tyrkia i kjølvannet av nedskytingen av russiske krigsflyet. Han mener det russiske utspillet er «følelsesmessig og upassende av politikere».

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev uttalte tidligere på dagen at det planlegges økonomiske straffetiltak mot Tyrkia.

  • USA har angrepet 116 av IS' oljetankbiler fra lufta
  • Krigsflyet ble skutt ned som følge av en automatisk reaksjon i tråd med militærets nåværende instruks, forklarte Erdogan.

    Han sa også at uenighetene med Russland om Syria er en helt egen sak, og at Tyrkia vil fortsette å støtte opprørsgrupper og turkmenere i kampen mot Syrias president Bashar al-Assad.

    Russland støtter på sin side Assad og utfører derfor angrep på turkmenske opprørere i grenseområdene mot Tyrkia.