Intek INTEK Engineering Foto: enerWE

Robotisering kan gi mindre outsourcing

Derfor bør du la roboter utføre de tunge, manuelle arbeidsoperasjonene.

– Mennesker er skapt til så mye mer enn å utføre enkle manuelle operasjoner! Med roboter til å utføre de mest banale oppgavene, frigjøres arbeidskraft som brukes til noe mer nyttig. På den måten blir produksjonen mer effektiv og mindre belastning på den enkelte, forklarer Anita Hager, administrerende direktør i INTEK Engineering.

Automatiserings- og robotiseringsfirmaet driver ingeniørkunst i verdensklasse og har mange store industribedrifter på kundelisten.

– Roboter tar færre kaffepauser, mindre lunsj og kortere ferie enn mennesker. Det gjør at produksjonen har lengre ”oppe-tid” enn ved bruk av manuell arbeidskraft, forklarer Asle Sand Larsen i INTEK med et smil.

Omstillingen som skjer i industrien i dag skjer i stor grad gjennom å automatisere, robotisere og digitalisere arbeidsprosesser.

– Man skal ikke være redde for at dette tar bort arbeidsplasser, for omsetning henger ofte sammen med antall arbeidsplasser – jo høyere omsetning, jo flere ansatte. Ved å automatisere og robotisere prosesser, kan man beholde arbeidsplassene og utnytte dem på en bedre måte, sier en engasjert Hager.

Ved å ta i bruk robotisering unngår man i større grad outsourcing av arbeidsplassene til lavkostland, som hittil har blitt en stor trend.

– Med robotisering kan man faktisk ta produksjonen hjem igjen etter outsourcing, altså det vi kaller for heimføring eller home sourcing, forklarer lederen.

Stikkord: , , ,

Denne artikkelen er skrevet av INTEK som er kunde av enerWE AS

INTEK

INTEK er ett kunnskapssenter innen robotisering og automatisering med fokus på smarte innovative løsninger for industrien. Vår kunnskap innen mekanisk design og automasjonsløsninger kommer våre kunder til fordel. INTEK utvikler ofte i samarbeid med kunde spesialløsninger til produksjonsceller eller produksjonslinjer.

Annonse
Ads banner