Vær deg selv, og du vil alltid være en enhjørning

Publisert

Kloke ord fra en kvinnelig bedriftsleder.

Anita Hager er ikke bare en av få kvinnelige ledere i Norge, nå gir hun også ut en barnebok.

Til daglig er Hager deleier og leder av automasjonsselskapet Intek Engineering AS som har 30 ansatte på Raufoss. Hun sjonglerer familieliv med en toppstilling som krever mye, og nå er det blitt bok i tillegg. enerWE har tatt en prat med lederen.

- Hvorfor valgte du å skrive barnebok?

- Jeg liker å skape og være kreativ både på jobb og hjemme så denne kombinasjonen passer utmerket. Jeg tror det er viktig å ha noen hobbyer som gir deg påfyll. Skriving er det for meg og også er det viktig som en rollemodell å kunne hjelpe til å påvirke barn i riktig retning, sier Hager.

Internasjonal debut

I første omgang blir den utgitt på engelsk i USA og kommer på norsk i februar. Den hadde offisiell lanseringsdag 21. januar, den offisielle «klemmedagen» i USA.  «Luke – the horse who wanted to be a Unicorn» er en herlig historie som lærer barn at deres egen unike identitet er tilstrekkelig.

 • - Oljebransjen har mye å lære av bilindustrien
 • Luke (Lukas), en ung hest med prikker, er misfornøyd med hvordan han ser ut. Han tror livet ville vært bedre om han så ut som en enhjørning. I boken kan du følge ulykkestilfellene hans mens han tar råd fra en rampete gammel hest som egentlig har som mål å lære denne unge hesten den største leksa som fins, nemlig det å godta seg selv som den man er.

  - Det er en nesten universell tilstand blant barn å strebe etter å bli som noen andre. Ja til og med vi voksne gjør det. Denne sårbarheten og usikkerheten er uønsket, og kan føre til mobbing og tap av egenkjærlighet. Tanken bak boken er at barn er fantastiske akkurat som de er, og at disse egenskapene de selv synes er rare, er akkurat det som gjør dem unike, spesielle og perfekt.

  Humoristisk tilnærming

  Historien presenterer en humoristisk vri på dette alvorlige temaet. Forfatteren lykkes i å kommunisere på et barns nivå av forståelse, og sømløst inkorporerer uvurderlige livsvisdom inn i historien. De helsides illustrasjoner er vakker og engasjerende, og kommuniserer de unike egenskapene til hver karakter på hver side.

  - Hvorfor valgte du å lansere på engelsk?

  - Det bare ble sånn, fikk avslag fra forlag i Norge, men jeg ga ikke opp så lett og fikk meg heller kontakter i USA. Boken er et internasjonalt samarbeid med illustratør fra Litauen og forlag i USA. Budskapet er så viktig og i tiden. Både barn, voksne, og det kan være både personlig eller i bedriftssammenheng. Flere av oss ønsker å være noen andre enn vi er.  Dette er den måten at samfunnet lærer oss å tenke - hva du har er ikke nok, når det i virkeligheten, er det virkelig! De unike egenskapene i oss selv som vi er minst komfortabel med, er som regel de som andre folk elsker mest i oss, forteller Hager.

  Det er lærdommen av Luke "Vær deg selv, og du vil alltid være en enhjørning - være den magiske du virkelig er!"

  Les mer om Anita Hager og bøkene hennes på anitahager.com