Partileder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og næringspartiet.
Partileder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og næringspartiet.

- Ufattelig mange er på vandring i det politiske landskapet

Industri- og næringspartiet har 22.000 medlemmer på Facebook, men bare 2000 medlemmer av partiet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2020 har to nye politiske partier sett dagens lys i norsk politikk; Industri- og næringspartiet (INP) og Sentrum. Begge partiene ønsker å kapre velgere fra de etablerte partiene under Stortingsvalget i 2021, og nå kan det virke som om INP er ett skritt nærmere målet om å komme på Stortinget.

For i forrige uke ble det 11. fylkespartiet av INP stiftet.

- Det vil si at vi nå kan si at vi er et landsdekkende parti som er klar for å stille lister i samtlige 19 valgdistrikt. Vi har akkurat, i går, delt ut medlemsnummer 2000. Norges raskest voksende parti. Mens andre partier synker dramatisk i antall medlemmer og oppslutning, vokser vi. Vi merker godt at ufattelig mange er på vandring i det politiske landskapet, sier partileder Owe Ingemann Waltherzøe selvsikkert til enerWE.

Verve-potensialet er stort, men for de fleste er det å aktivt melde seg inn i et politisk parti en terskel.

Men selv om partiet klarte å samle de nødvendige 5000 underskriftene for å kunne stille til Stortingsvalget 2021 - og til tross for at partiet har over 22.000 medlemmer av sin Facebookgruppe, har de ikke mer enn i overkant av 2000 medlemmer.

- Vi har laget en av landets største politiske debatt grupper på FB med over 22.000 medlemmer, ikke følgere, men medlemmer. Verve-potensialet er stort, men for de fleste er det å aktivt melde seg inn i et politisk parti en terskel, sier Waltherzøe til enerWE.

Han er likevel fornøyd med dette medlemstallet så langt.

- Når du ser at venstre som ble stiftet i 1884 har 6.000 medlemmer og AP har 54.000 medlemmer skal vi være strålende fornøyd så langt, avslutter han.

Powered by Labrador CMS