Owe Ingemann Waltherzøe er partileder i INP.
Owe Ingemann Waltherzøe er partileder i INP.

- Sperregrensen er ikke taket vårt

Ny måling viser at INP er større enn både Pensjonistpartiet og Folkeaksjonen mot mer bompenger.

Publisert

Det er det siste Partibarometeret fra Respons Analyse som viser at det relativt nystartede Industri- og næringspartiet (INP) er størst blant de små partiene som faller inn under kategorien «Andre partier».

Partibarometeret viser at Industri- og næringspartiet får en oppslutning på 0,6 prosent. De andre partiene i denne kategorien i dette barometeret var Partiet De Kristne (0,4), Kystpartiet (0,4) til Kystpartiet, Pensjonistpartiet (0,4), Folkeaksjonen mot mer bompenger (0,4), Liberalistene (0,2)og Demokratene (0,2).

Det er partileder Owe Ingemann Waltherzøe fornøyd med.

Dette har vi klart uten å ta snarveien om kjendis faktor som media ser ut til å ha som kriterium for å være interessant og relevant.

- Vi er strålende fornøyd med å bli målt til det største partiet i «Andre»-kategorien. Dette har vi klart uten å ta snarveien om kjendisfaktor som media ser ut til å ha som kriterium for å være interessant og relevant, kommenterer han tørt.

- Er det for krevende å starte et nytt parti?

- Det er krevende å være partigründer. Ikke så ulikt som å starte en bedrift, men litt andre utfordringer. Men vi konsentrerer oss om å bygge stein på stein og gjøre grunnmuren solid til å tåle den stormen vi går inn i med åpent sinn, sier Waltherzøe.

Det er ikke noe i veien med ambisjonene til partiet - selv om Waltherzøe regner med at det vil ta tid å bli store.

- Vi har ambisjoner om å bli Norges nye styringsparti. Vi tar helt sikkert ikke det steget ved første valg i 2021, men vi kommer til å bli store, tror partilederen.

- Er det ikke en fare for at stemmene til INP blir bortkastet om dere ikke kommer over sperregrensen?

Sperregrensen er ikke taket vårt, vi skal inn med nok folk til en vippeposisjon som et minimum.

- Nei. Veldig mange kommentatorer og journalister spår oss over sperregrensen. Utfordringen er en plass i media uten å måtte fremstå som klovn eller «Se og Hør- journalistikk» der personen og ikke saken er tema. Sperregrensen er ikke taket vårt, vi skal inn med nok folk til en vippeposisjon som et minimum. INP er kommet for å bli - lenge. Den som skal slukke lyset i INPs korridorer er ikke født ennå, avslutter han.

Industri- og næringspartiet er et nytt parti, men det er ikke det nyeste. Det nystartede partiet Sentrum er nettopp stiftet, men de jobber fortsatt med å samle de nødvendige 5000 underskriftene som må til før de kan registreres. De er derfor ikke tatt med i denne målingen. Hvordan Sentrum vil prestere sammenlignet med INP og resten av partiene som sorterer under kategorien «andre» gjenstår derfor å se.