Leder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og Næringspartiet (INP).
Leder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og Næringspartiet (INP).

- I utakt med folket

Industri- og næringspartiet (INP) kritisk til det nystartede partiet Sentrum.

Publisert Sist oppdatert

I går ble det kjent at advokat og tidligere Arbeiderparti-byråd Geir Lippestad er blant initiativtakerne til det nye politiske partiet Sentrum. Nå starter den møysommelige prosessen med å samle 5000 underskrifter for å kunne stille til valg ved Stortingsvalget neste år.

Et parti som har gjort nettopp dette, er Industri- og næringspartiet (INP). I april kunne enerWE melde at INP hadde samlet de nødvendige underskriftene og søkte dermed om å bli registrert i partiregisteret i Brønnøysund. Overfor enerWE fyrer INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe løs mot Sentrum.

- Jeg merker meg at det nye partiet har siktet seg inn på å nå særlig hovedstaden og vi får enda et avviklingsparti. Særlig distriktsvennlig kan man ikke kalle et parti som tydeligvis ikke har forstått at olje-og gass næringen må erstattes av noe. Å avvikle olje-og gass næringen innen 15 år uten å si noe om hvordan dette skal erstattes, å gå inn for vindkraftverk på land og havet, å gå inn for EU medlemskap og beholde EØS avtalen er helt i utakt med folket, mener han.

Å avvikle olje-og gass næringen innen 15 år uten å si noe om hvordan dette skal erstattes, å gå inn for vindkraftverk på land og havet, å gå inn for EU medlemskap og beholde EØS avtalen er helt i utakt med folket.

Waltherzøe tror ikke Sentrum vil lykkes i å samle nok underskrifter til å bli et reellt parti før neste valg .

- Jeg tviler ikke på at kjendisfaktoren gjør at partiet vil klare å samle inn de nødvendige støtteerklæringer og få en stemme i media vi bare kan drømme om. Det er også litt panisk over et initiativ som etableres kun seks måneder før fristen for valglister og uten et ferdig partiprogram, sier han.

At mediene vier det nye partiet betydelig interesse, synes han ikke så mye om.

- Det er dessverre ikke overraskende å se forskjellen på medieinteressen rundt et parti stiftet av advokatkjendis før de har samlet inn nok støtteerklæringer til å i det hele tatt har lov til å stille til valg jfr valgloven, og industri- og næringspartiet (INP) som er registrert i partiregisteret og har stiftet 8 fylkespartier samt 11 bypartier inkludert i de største byene med unntak av Oslo. Men det er tydelig at media foretrekker «Se og Hør»-journalistikk fremfor å skrive om det som rører seg i det politiske landskapet som er i stor endring, påstår han.