Rocksource-ansatte tiltalt

Publisert

Anklaget for innsidehandel.

Økokrim har tiltalt tre menn i forbindelse med ulovlig innsidekjøp av aksjer i det norske oljeselskapet Rocksource, hvor to av de tiltalte var ansatt.

Visste om funn i Pil-feltet

Økokrim mener to av de tre skal ha fått urettmessig tilgang til informasjon hos sin arbeidsgiver om resultater fra prøveboring av en letebrønn på Pil-feltet i Norskehavet. Informasjonen omhandlet påviste hydrokarboner i letebrønnen. Den tredje personen var ikke var ansatt i Rocksource, men mottok den samme informasjonen fra en av sine medtiltalte.

Tjente en million

Alle visste at informasjonen de fikk ikke var offentlig kjent og at den kunne føre til kursstigning på aksjene, skriver Økokrim i en melding.  Likevel skal to av de tiltalte ha kjøpt aksjer i oljeselskapet for henholdsvis 26 500 og 800 000 kroner.Etter at oljeselskapet i en børsmelding den 6. mars 2014 annonserte et olje- og gassfunn i letebrønnen steg kursen på selskapets aksjer med 117 prosent, tilsvarende en million i fortjeneste. De to er tiltalt for ulovlig innsidehandel.

En tidligere dømt

En person er tidligere dømt for innsidehandel i samme sakskompleks. Ifølge Stavanger Aftenblad er en person allerede dømt I Oslo tingrett i det samme sakskomplekset. Han fikk nylig en tilståelsesdom på 45 dagers betinget fengsel, 40.000 kroner i bot og 30.000 kroner i inndragning, det skriver NTB.

Anmeldt av Finanstilsynet

Saken er basert på en anmeldelse fra Finanstilsynet vedrørende en av de tre, og under etterforskningen avdekket Økokrim ytterligere to tilfeller av innsidekjøp og ett tilfelle av oppmuntring til innsidekjøp, forteller politiadvokat i Økokrim, Lars-Kaspar Andersen, til Teknisk Ukeblad.

En av de tre tiltales også for forsøk på ulovlig innsidehandel og grov uforstand i egenskap av daglig leder og styreleder i eget selskap. Den tredje personen som var ansatt i Rocksource og ga informasjonen videre, er tiltalt for oppmuntring til innsidehandel.