- Ingen seriøse miljøorganisjoner er mot ACER

Publisert

SAKEN ER OPPDATERT: Per Espen Stoknes har i ettertid beklaget sitt innlegg, og slettet det fra Facebook. Se også oppfølgersak.

Det pågår en opphetet diskusjon om ACER, og Norges implementering av EUs tredje energipakke. Energibransjen selv er utelukkende for å implementere dette som en del av norsk lovgivning, og det samme er arbeidsgiverorganisasjonene innen norsk industri. Arbeidstagerorganisasjonene er på sin side motstandere.

Nå reagerer stortingsrepresentant Per Espen Stoknes fra MDG kraftig på at Bjørnar Moxnes fra Rødt på Stortingets talerstol påstår at miljøorganisasjonene er mot energisamarbeid i Europa.

- Zero, Norsk Klimastiftelse, Bellona og WWF er alle FOR mer samarbeid om energi, også gjennom ACER. Naturvernforbundet er nøytrale. INGEN seriøse miljøorganisjoner er mot ACER, skriver Stoknes i et innlegg på Facebook.

Stoknes mener at tredje energipakke ikke går feil vei, og at vi heller får ta diskusjonen hvis den fjerde energipakken skulle vise seg å gjøre det.

- Det norske kraftsystemet er allerede de facto integrert med vår handel med Sverige og Danmark. Nordpool - vår krafthandels-marked - fungerer idag bare takket være dispensasjoner. 2.energimarkedspakke oppløses. Hvis vi mener at EUs energimarkedspakke går feil vei mot 4. energimarkedspakke, kan vi melde oss ut da, skriver Stoknes.

Les også: