Sterk kritikk mot Lien

Publisert

Fiskerinæringen raser.

Olje- og energiminister, Tord Lien, dreper en fremtidsnæring ved å presse på oljeboring i rike fiskeriområder utenfor Lofoten, Senja og Vesterålen, mener leder i Norges Fiskarlag, Kjell Ingebrigtsen.

Vi er svært skuffet over oljeministerens som igjen sier ja til å åpne for utredning i områder som er så elementære for vår næring. Det er ikke mangel på arealer å ta av for oljeindustrien langs norskekysten, sier Ingebrigtsen til enerWE.

Oljebransjen må få bukt med de høye kostnadene

Ingebrigtsen mener oljebransjen har større finansielle problemer, enn mangel på arealer å ta av, og fiskerinæringen er helt avhengige av ressursene i de aktuelle havområdene.

Vi kan ikke gamble med naturen, men høste på dens vilkår, slik som fiskerinæringen har gjort i alle år, avslutter Ingebrigtsen, som understreker at de ikke er prinsipielt imot petroleumsindustrien.

Lederen av Norges Fiskarlag påpeker at både fiskeriministeren og statsministeren har erklært at fiskeriindustrien er en fremtidsnæring som Norge er avhengige av, og oppfordrer oljeministeren til å svare på kritikken.

Lien har ikke svart på henvendelser fra enerWE.

Powered by Labrador CMS