Kjølige tider i vente

Publisert

Norsk industri er på nedtur.

Statistisk sentralbyrå (SSB) melder at norsk industri er tilnærmet uendret eller på vei ned, avhengig av sektor. Tallene viser at total norsk industriproduksjon falt med 2,1 prosent fra april til mai. Årsaken skal være nedgangen i oljesektoren, det skriver SSB i sin produksjonsindeks for norsk industri fra mai.

Stagnert i et år

Indeksen viser en klar nedgang fra april til mai, og NTB skriver i en pressemelding at det på forhånd var ventet en oppgang på 0,2 prosent. En helhetsvurdering av tallene tyder på en stagnering av norsk industriproduksjon, hvor det kun er en 0,1 prosents oppgang fra april i fjor til april i år.

Skip og olje utsatt

Aktivitetsnivået innenfor bygging av skip og oljeplattformer er nå på sitt laveste siden første kvartal 2013. Nedgangen i disse næringene kan knyttes til lavere investeringsaktivitet i olje- og gassektoren.

Nedgangen er forventet

Dette er svake tall, men det er fortsatt i tråd med den nedgangen vi har sett og forventer innen oljerelatert industri, sier makrostrateg i Nordea Markets, Joachim Bernhardsen, til E24.

Lyspunktet er produksjonen innen norsk kraftproduksjon, som har hatt en oppgang på 2,3 prosent i løpet av de siste tre månedene.

Powered by Labrador CMS