Vant sin største kontrakt noen gang

Publisert

Må likevel nedbemanne.

Nexans ble torsdag tildelt kontrakten om å levere 48 km med statiske umbilicals til BP og deres partner DEA i forbindelse med West Nile Delta Taurus Libra -prosjektet i Egypt.

Taurus Libra -utbyggingen er et undervannsprosjekt som er tilknyttet de eksisterende BG Group-opererte anleggene, og umbilicalleveransen utgjør en viktig del av denne undervannsutbyggingen.

Jubileumsår med nedbemanning

Trude Larstad, kommunikasjonsdirektør i Nexans, forteller at 2015 er et kontrastfylt jubileumsår.

Vi har vunnet vår største kontrakt noensinne, nemlig brorparten av den kommende sjøkabelen mellom Norge og Tyskland. Samtidig har vi sett oss nødt til å både permittere og nedbemanne ved vår fabrikk i Halden, sier Larstad til enerWE.

Umbilical-kablene består av kabler til strøm og fiberoptikk samt rør til hydraulikk og kjemiske stoffer. De skal designes, konstrueres og produseres ved Nexans’ spesialanlegg for produksjon av sjøkabler og umbilicals i Halden og på Rognan. Nexans skal også levere tilbehør til dette prosjektet. Leveransen vil finne sted i mai 2016.

Ingen nye arbeidsplasser

Larstad mener kontrakten om å levere umbilicals til West Nile Delta Taurus Libra-prosjektet i Egypt selvsagt er gledelig.

Den er med på å fylle vår ordrebok, men gir dessverre ikke noen nye arbeidsplasser, forteller kommunikasjonsdirektøren.

Kontrakten er en del av en 10-årig rammeavtale som Nexans har med BP om å levere umbilicals, DEH-systemer, tilbehør og tjenester til flere olje- og gassprosjekter på store havdyp verden over.

Den representerer en ytterligere anerkjennelse av Nexans' rolle som en viktig aktør i umbilical-markedet, og bygger på en langvarig relasjon mellom BP om Nexans når det gjelder leveranser av umbilicals, sier Krister Granlie, Executive Vice President for Hybrid Underwater Cables Division i Nexans Norway, i pressemeldingen.