Bilde av Mjølsnes

Alt blir digitalt

Store muligheter for de små. iPARK NUTEK Startup Gathering arrangeres i Stavanger den 5. september. Her samles håpefulle gründere for å konkurrere om store premier. Flere hundre tusen kroner ligger i potten. Gründerkonkurransen kombineres med erfaringsdeling fra industrien. Stig Morten Mjølsnes er ansvarlig for produktutvikling og innovasjon i EVRY. Han vil dele sine erfaringer og tanker … Continued

Store muligheter for de små.

iPARK NUTEK Startup Gathering arrangeres i Stavanger den 5. september. Her samles håpefulle gründere for å konkurrere om store premier. Flere hundre tusen kroner ligger i potten.

Gründerkonkurransen kombineres med erfaringsdeling fra industrien. Stig Morten Mjølsnes er ansvarlig for produktutvikling og innovasjon i EVRY. Han vil dele sine erfaringer og tanker omkring globale teknologitrender.

10.000 hoder
EVRY har mer enn 10.000 ansatte, hvorav over 4000 er ansatt i Norge.

Vi satser også inn mot oljebransjen, og er nå 249 ansatte på vårt Stavanger-kontor, forteller Mjølsnes til enerWE.no.

Trender gir muligheter
Mjølsnes ser flere trender som kan gi store muligheter for oppstartsselskaper.

Alle bransjer er i ferd med å digitaliseres, forteller han. I Silicon Valley sier de at «Software is eating the world». Dette vil snu opp-ned på mange bransjer.

Mjølsnes gir et varsko til de etablerte.

Etablerte aktører risikerer i mange bransjer å tape enorme markedsandeler til mindre selskaper. Se bare hvordan app-selskapet Uber snur opp-ned på spillereglene i drosjenæringen, eller AirBnb i hotellnæringen. Dette er bare begynnelsen, og et enormt mulighetsrom for oppstartsselskaper.

Fra iPhone til…
iPhone ble lansert i 2007.

Før 2007 så hadde de færreste Facebook, vi handlet musikk i CD-butikken, og tok bilder med digitalkameraer.

Selv Barack Obama tar selfies i dag, og det finnes apps for alt fra å oppdage kreft til å ta urinprøver. Alt har endret seg. Mulighetene er store for de små.

De store trendene

Megatrendene alle snakker om er Mobile, Social, Cloud og Big Data, forteller Mjølsnes. Nesten all vekst framover vil komme innenfor dette.

I tillegg skjer det også mye spennende knyttet til roboter, kunstig intelligens og 3D-priting.

Store forventninger til iPark NUTEK Startup Gathering

Å møte gründere med lidenskap for det de tror på er noe av det mest inspirerende for meg som jobber med innovasjon i et etablert teknologiselskap.

Jeg ser virkelig frem til den 5. september, avslutter Mjølsnes.