IKT, Politikk Redaksjonen Foto: enerWE

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /media/files/sites/spenstigweb.no/production/releases/20160504004023/web/app/themes/enerwe/templates/meta-entry.php on line 84

553 mill. til IKT-prosjekter

Hvem skal gjøre jobben?

553 millioner bevilges i statsbudsjettet til ulike IKT-prosjekter som innbyggere og medarbeidere i staten raskt vil nyte godt av. Det er Abelia strålende fornøyd med.

Samtidig lurer vi på hvem som skal digitalisere Norge, sier Håkon Haugli, Administrerende Direktør i Abelia.

Mangelen på folk som kan teknologi truer utviklingen av en bærekraftig og robust norsk IT-næring. Om få år vil store og små virksomheter, både offentlige og private, streve med å få tak i folk som kan utvikle og ta nødvendige verktøy i bruk. Dette kan spenne bena under norsk økonomi.

Norge mangler kritisk nøkkelkompetanse på IKT. Dette vet regjeringen, rapporten fikk de overlevert tidligere i år. Næringslivet har innstendig bedt om en opptrapping i antall IKT-baserte studieplasser allerede i studieåret 2015/2016, men i dag er det klart at vi taler for døve ører, sier Haugli.

Se hele videointervjuet med Håkon Haugli øverst i artikkelen.


Notice: Uninitialized string offset: 0 in /media/files/sites/spenstigweb.no/production/releases/20160504004023/web/wp/wp-includes/query.php on line 3920
Annonse
Ads banner