Ferd kjøper nytt selskap

Publisert

Ferd-eide TeleComputing kjøper Alcom.

Ferd-eide TeleComputing kjøper Alcom AS beliggende på Bryne og øker sin satsning i Rogaland betydelig. Gjennom oppkjøpet vil TeleComputing totalt ha ca. 330 ansatte i Norge, hvorav 75 personer i Rogaland regionen.

Selv om avisoverskriftene er preget av krisestemning i oljebransjen, rammer ikke dette TeleComputings aktivitet.

Verken TeleComputings eksisterende Stavanger-kontor eller Alcom opplever at det er krisestemning i markedet de opererer i, forteller Dagfinn Teigland (bildet), Senior Investment Manager i Ferd til enerWE.no.

Transaksjonen kom i stand på bakgrunn av at begge parter så en god strategisk "match" og at partene kunne møtes på en pris de anså som fornuftig.

TeleComputing har fra tidligere en stor og bred kundebase innen de fleste industrier i regionen og håndterer daglig IT drift for kjente selskaper som Risa, T. Stangeland, Figgjo, Songa Offshore, Dolphin Drilling, Fabricom og VNG.

Med oppkjøpet av Alcom øker denne kundebasen betydelig gjennom avtaler med bl.a. Aarbakke, Ocean Rig, Harris CapRock, Sparebank 1 SR Bank, Lyse, Kverneland Group, Fluid Control, Weatherford og Seabrokers. I tillegg tilfører selskapet interessante løsninger og kompetanse innen datakommunikasjon, samhandlingsløsninger og telefoni. Dette er løsninger som TeleComputing ser stort potensiale for hos eksisterende og fremtidige kunder.

Alcom vil styrke TeleComputings allerede gode posisjon innen shipping, olje og gass segmentet, samt øke TeleComputings tilstedeværelse i en interessant næringslivsregion bestående av selskaper i de fleste industrier, forteller Teigland.

TeleComputing vil styrke Alcom ved å tilføre kompetanse, finansielle ressurser, stordriftsfordeler og generell erfaring fra it-drift og tjenesteleveranser.

Gjennom oppkjøpet av Alcom fremstår TeleComputing som en av de største IT aktørene i Rogaland og vil være godt rustet for å levere komplette IT-driftsløsninger til små og store selskaper i de aller fleste bransjer i årene fremover.