- Motstand mot vindmøller som visuell forurensning er noe tull!

Mer enn 50.000 norske jobber i olje- og gassindustrien har forsvunnet. Det har motivert Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM til å se etter nye muligheter.

Publisert Sist oppdatert

- Ja, vi ser muligheter innen vind, forteller Ståle Kyllingstad til enerWE.

Samtidig understreker han at det er en liten bransje.

- Vindkraft og vedlikehold av vindkraftverk kan aldri erstatte de 50.000 jobbene som har forsvunnet, men det kan kanskje være med på å hindre flere nye nedganger. Kanskje vindkraft kan gi oss en liten oppgang.

Ståle Kyllingsstad har en tydelig beskjed til de som er imot vindkraft fordi de mener det stygt å se på.

- Det er bare tull. Folk kaller det visuell forurensning. Det er bare vas. Jeg bor ved siden av et slikt kraftverk selv. Det gjør meg ingenting å se på dette.

Ståle Kyllingstad og IKM jobber bevisst for å ta en posisjon innen vedlikehold innen vind.

- Det skal lite til for folk som har jobbet i oljebransjen å gjøre vedlikehold på vindmøller. For noen fag trenger vi kun tre dager på kurs. Andre har kompetansen allerede.

Ståle Kyllingstad tror det per nå er større potensiale for IKM når det gjelder vedlikehold av vindmøller på land fremfor offshore. Samtidig understreker han at dette markedet aldri kommer til å bli veldig stort.

- Norge er et lite land når det gjelder vind på land. Norge kan bli virkelig store innen offshore flytende vind. Her er det et stykke frem. Her bør myndighetene bruke mer penger for å utvikle denne industrien.

Generelt mener Ståle Kyllingstad at fremtiden for norsk industri vil bli utfordrende, men bærekraftig.

- Det er litt bedre tider nå. Det har ikke kommet til leverandørindustrien enda, men med den høye oljeprisen drypper det jo litt videre, avslutter han.