Denne oljekrisen skiller seg ut fra de andre

Publisert

Investeringer fra 2012 og 2013 får ringvirkninger for en hel industri.

Ståle Kyllingstad er konsernsjef i IKM Gruppen, og mener at det som skiller denne krisen fra de andre er at den rammer alle ledd i en utbyggingsfase samtidig. Han holdt foredrag på DN Energikonferansen onsdag.

- Vanligvis når man bygger en plattform, og har plassert ordrene for bygging, så stopper det ikke opp i dårlige tider. Da har man arbeid i to til tre år frem i tid. Særlig ved slutten av byggingen, så trenger man flere og flere folk, forklarer Kyllingstad. - Alle segmentene i næringen er rammet i denne krisen.

Skyldes investeringer i 2012-2013

Kyllingstad peker på at noe av grunnen til at situasjonen har blitt slik den er nå, handler om investeringene som ble gjort i Asia, og blant annet Korea i 2012 og 2013.

- Vi bruker ekstremt mye penger i Korea, forteller konsernsjefen.

Han mener at selv om det statistisk sett ser ut som om nedgangen ikke er så stor, fordi at det fortsatt er penger i omløp, så er realiteten at disse pengene brukes i Korea.

- Derfor ser det ut som at vi bruker mye, men det hjelper ikke oss noen ting, mener Kyllingstad.

  • Les også: Aker Solutions tjener 800 millioner mindre i tredje kvartal i år
  • Kutter julebord og julegaver

    IKM Gruppen kutter selv i alle ledd for å takle krisen.

    - Vi avlyser julebord og julegaver, vi sier opp folk, vi permitterer folk og legger ned forretningsområder vi tror vil få varige skader av dette. Vi er i en enorm forandring for øyeblikket, avslutter konsernsjefen.

Powered by Labrador CMS