IKM sikrer seg storkontrakt på Johan Castberg

Publisert

- En av de største engineering-kontraktene i selskapets historie.

IKM Ocean Design tildelt Johan Castberg Subsea – Integrasjons Pre-FEED og FEED med Opsjoner.

Statoil har tildelt IKM Ocean Design kontrakten for prosjektet Johan Castberg Subsea – Integrasjon Pre-FEED og FEED med opsjoner. Det opplyser IKM i en pressemelding.

Sikrer langsiktig arbeid

Kontrakten omfatter Pre-FEED og FEED for rørledninger, stigerør, kabler, oppkoblinger og relaterte strukturer på Johan Castberg feltet. Videre ligger det opsjoner på detaljprosjektering, oppfølging og leveranser av rørledningsstrukturer.

- Vi er utrolig stolte over at Statoil har valgt IKM Ocean Design for denne prestisjetunge oppgaven og vi ser frem til å videreutvikle prosjektet i samarbeid med Statoil sitt prosjektlag. Kontrakten sikrer langsiktig arbeid for mange av våre ansatte og er en av de største engineering kontrakter i selskapets historie, sier daglig leder i IKM Ocean Design, Peder Hoås, sier i pressemeldingen.

  • Ptil skjerper krav til brønnkontroll
  • To til syv år

    Kontrakten har en varighet på to år for ferdigstillelse av Pre-FEED og FEED prosjektering av SURF delen av prosjektet (Subsea Umbilicals Risers and Flowlines). Med opsjoner, kan varigheten og verdien av kontrakten nå henholdsvis 7 år og 200 millioner kroner. Arbeidet starter umiddelbart og vil bli kjørt fra IKM’s kontor på Lysaker.

    IKM Ocean Design er en del av IKM Gruppen og er etablert med kontorer i Stavanger, Trondheim og Oslo. IKM Ocean Design har 70 ansatte innen områdene undervanns feltutvikling, marine rørledning og kabler, undervannstrukturer og topside engineering.

    Johan Castberg

    Johan Castberg-feltet er lokalisert i Barentshavet, omtrent 240 km nordvest for Hammerfest i Nord-Norge. Feltet innbefatter funnene Skrugard, Havis og Drivis, alle innen produksjonslisens 532.

Powered by Labrador CMS