IKM Cleandrill vant kontrakt med Winterhall

Publisert

Wintershall Norge har gitt IKM Cleandrill kontrakt for topphull boreveskeretur på flere brønner de neste årene. Kontrakten dekker en potensiell produksjonsboringskampanje i forbindelse med Maria Prosjektet, samt fremtidig leteboring på Norsk sokkel.

- Det har vært meget viktig for IKM Cleandrill å vinne denne kontrakten. Vårt MRR-500 system ble utviklet for å gjøre topphulls boreveskeretur teknikken mer attraktiv for et bredere lag av Operatører. Vi anser denne kontraktstildelingen som en belønning for vårt utrettelige arbeid med å utvikle teknologien og for å kutte kostnader, sier Tom Hasler, sjef for IKM Cleandrill, i en pressenelding.

Produksjonsboring for Maria Prosjektet skal utføres med Deepsea Stavanger og har en planlagt oppstart i første halvår 2017. IKM Cleandrill sitt MRR system vill bli benyttet på alle brønnene i Maria Prosjektet.

IKM Cleandrill skal levere sitt MRR-500 System som skal opereres av IKM Cleandrill sine egne Offshore spesialister. MRR-500 er et nytt og forbedret topphull borevæske retur system (mud recovery system) som har satt en ny standard når det gjelder sikkerhet, effektivitet, pålitelighet og kost i forbindelse med offshore topphulls boring.

Kontrakten har i utgangspunktet en varighet på tre år med mulighet for å forlenge frem til 2023.