Live fra Intersolar med Solenergiklyngen

Publisert

Det har vært en bra uke for Solenergiklyngen. Vi tok en prat med teamet live fra Intersolar for å høre hvordan den siste tiden har vært.

Det har vært en bra uke for næringsklynger i Norge, og Solenergiklyngen har muligens hatt en av sine beste siden prosjektstart i 2013. På mandag mottok prosjektet status som næringsklynge gjennom Innovasjon Norges ARENA-prosjekt og ble dermed sikret finansiell støtte til arbeidet videre.

Vil gjøre sol mer populært i politikk

Solenergiklyngen samler 60 sentrale aktører innen solenergi på Østlandet og Sørlandet. Leder for klyngen, Trine Kopstad Berentsen, kan fortelle at den nyvunnede statusen som næringsklynge skal brukes til å gjøre sol mer populært blant politikere.

- Ja, vi skal bruke statusen til å sette sol på kartet i det norske energilandskapet. Dette er tross alt en stor mulighet til å synliggjøre oss mer blant politikere, byråkrater og næringslivsaktører.

Fokus på innovasjon og rekruttering 

Klyngeprosjektet skal bidra til vekst for norsk solenerginæring og oppfordre til økt bruk av solenergi globalt. Berentsen forteller at midlene fra Innovasjon Norge skal rettes mot satsing på rekruttering og innvasjon i bransjen.

- Vi vil jobbe mer med business og økt innovasjon for klyngens partnere. I tillegg ønsker vi å rekruttere nye solbedrifter og andre aktører som enda ikke vet at de er en del av solbransjen. Vi skal kort sagt fortsette med å etablere møteplasser. Målet er å skape en "vi-kultur" hvor samarbeid er regelen snarere enn unntaket.

Live fra Intersolar

Like etter mandagens gode nyheter satte teamet bak Solenergiklyngen kursen mot Munchen for å delta på Intersolar - verdens ledende industrimesse for solenergi. Etter en faglig lunsj med firmaet Intpow, kan Berentsen melde at markedsutsiktene for solenergi globalt ser oppløftende ut.

- På den faglige lunsjen holdt analysefirmaet IHS et innlegg om prognosene for solbransjen fremover. Den største veksten vil vi i følge dem finne i emerging markets, som konkurrerer med tradisjonelle energikilder som diesel-aggregater og kull. På messen spås det at man innen 2020 vil se hele 640 gw installert totalt i verden, med andre ord en firedobling av dagens nivå.

Og hvordan er stemningen på Intersolar akkurat nå? 

- Intersolar preges av en herlig optimisme. Masse folk har hørt om den skandinaviske standen, og det er generelt mer folk her enn ved store stands med skyhøye budsjetter. Det er også hele 80 påmeldte til skandinavisk aften i dag, med andre ord; fullt hus. Stemningen kunne ikke vært bedre, avslutter Berentsen.

Powered by Labrador CMS