Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Ruters hydrogenbusser snart i gang igjen

Har vært ute av drift siden hydrogenstasjonen i Sandvika eksploderte.

Ruter i Oslo tar snart i bruk hydrogenbussene sine igjen. De har vært ute av drift siden fyllingsstasjonene ble stengt etter en eksplosjon i Sandvika.

Ruters hydrogenstasjon på Rosenholm, helt sørøst i Oslo, har annen teknisk design og leverandør, og det var ingen grunn til å tro at det var økt risiko ved driften av stasjonen, understrekerRuter. Stasjonen ble stengt for en rutinemessig gjennomgang og ekstra vurderinger av sikkerheten ved videre drift.

Mandag besluttet Ruter å ta opp igjen driften av stasjonen.

– Hydrogenbussene er ventet å være tilbake på veien i neste uke, heter det.

Det er selskapet Air Liquide som eier hydrogenstasjonen på Rosenholm, og selskapet har sammen med Ruter forsikret seg om at alle rutiner og sikkerhetstiltak er på plass og fungerer.

10. juni eksploderte hydrogenstasjonen til Uno-X på Kjørbo i Sandvika. Hydrogenselskapet NEL har levert det meste av teknologien til stasjonen. Selskapet skal gå gjennomgå sine stasjoner i Europa og satser på en gjenåpning i tredje kvartal, ifølge en tidligere utsendt pressemelding.

Undersøkelsene etter eksplosjonen viser at en feilmontert plugg på hydrogentanken gjorde at hydrogen lekket ut, ifølge Teknisk Ukeblad.

(©NTB)