Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Ruter parkerer hydrogenbusser og stenger fylleanlegg etter eksplosjonen i Sandvika

– Uavhengig av denne hendelsen utreder Ruter mulighetene for videre satsing på hydrogendrift.

Publisert

Etter eksplosjonen på hydrogenstasjonen i Sandvika tar nå Ruter sine hydrogenbusser midlertidig ut av drift og stenger i tillegg hydrogenanlegget på Rosenholm.

Ruters hydrogenstasjon på Rosenholm har ifølge Ruter et annet teknisk design og leverandør enn Uno-X-stasjonen, hvor en hydrogentank trolig gikk i luften mandag denne uken. Men for å være på den sikre siden stenger de nå anlegget.

– Vår stasjon har vært i drift siden 2012 uten slike hendelser. I påvente av vurdering av sikkerhet rundt videre drift har vi allikevel valgt å stenge ned vår stasjon som et ekstra sikkerhetstiltak, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Bussmagasinet.

I tillegg tas de til sammen fem hydrogenbussene midlertidig ut av drift. Ifølge Ruter skal dette skyldes tekniske feil eller svikt på bussene.

– Uavhengig av denne hendelsen utreder Ruter mulighetene for videre satsing på hydrogendrift, sier Johansen.

Det var ved 17.30-tiden mandag ettermiddag at den kraftige eksplosjonen gikk av ved Uno-X-stasjonen ved Kjørbo i Sandvika. Det skal ha vært en hydrogentank som gikk i luften, og hendelsen etterforskes nå av politiet.

Ingen ble skadd i eksplosjonen, som skal ha vært så kraftig at den slo ut på jordskjelvmålere opptil 28 kilometer unna.

(©NTB)