Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Nel-aksjen falt kraftig etter hydrogeneksplosjon

Tirsdag falt selskapets aksje med hele 18,3 prosent på Oslo Børs.

Publisert

Hydrogenselskapet Nel stenger ti andre stasjoner midlertidig etter eksplosjonen i Sandvika. Tirsdag falt selskapets aksje med hele 18,3 prosent på Oslo Børs.

Eksplosjonen var trolig i en hydrogentank og skjedde ved 17.30-tiden mandag ved en Uno-X-stasjon.

Ifølge E24 opplyste konsernsjef Jon André Løkke i Nel om stengingen under en telefonkonferanse tirsdag morgen.

– Det er for tidlig å spekulere i årsak og hva som har gått galt. Vår øverste prioritet er sikker drift av stasjonene vi har levert. Som en forholdsregel har vi stengt ti andre stasjoner midlertidig i påvente av mer informasjon, sier konsernsjefen.

Tekniske undersøkelser

Nel har levert systemet som produserer og fyller hydrogen på Uno-X-stasjonen i Sandvika. Stasjonene som stenges, ligger i Norge, Danmark og andre land, ifølge E24.

Selskapet sendte natt til tirsdag to egne eksperter fra Danmark med charterfly for å bistå i arbeidet og starte tekniske undersøkelser.

– Området er trygt nå, og vi er veldig glade for at ingen personer ble skadd, sier konsernsjefen i Nel.

Fall på børsen

Etter få minutters handel på Oslo Børs tirsdag hadde Nel-aksjen falt hele 28 prosent. Den tok seg imidlertid noe opp og ble ved 9.30-tiden omsatt for 5,54 kroner, en nedgang på 21,4 prosent. Da børsen stengte, hadde aksjen falt 18,3 prosent. Nel-aksjen var mest omsatt på Oslo Børs tirsdag

Nel-aksjen har vært blant vinnerne på børsen de siste årene, og til tross for tirsdagens fall, har den nærmest doblet seg i verdi de siste tolv månedene.

Sperringer hevet

Fram til tirsdag morgen var avkjøringene knyttet til av- og påkjøring fra E18, samt rundkjøringene ved Kjørbo stengt.

– Alle veisperringer er nå fjernet. Trafikken går som normalt, opplysteOslo politidistrikt ved 7-tiden.

Eksperter har jobbet på stedet for å lette på trykket i tankene. Dette arbeidet startet tidlig tidsdag morgen og tok rundt én time.

Selskapet vet ikke årsaken til eksplosjonen. Heller ikke politiet kjenner til årsaken, ifølge operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt.