Oslo  20180207.Statsminister Erna Solberg på vei til  Stortingets talerstol i spørretimen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20180207.Statsminister Erna Solberg på vei til Stortingets talerstol i spørretimen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

- Hvorfor vil regjeringen gjøre oss til en del av EUs energiunion?

Publisert

Det er historieløst å overlate styringen av viktige sider av vår energipolitikk til EU, mener Senterpartiet.

Partiet brukte Stortingets muntlige spørretime onsdag til å avkreve statsminister Erna Solberg (H) svar på hvorfor regjeringen mener det er i norske interesser å slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

– Når nasjonal og samfunnsmessig kontroll er så viktig for forvaltningen av norske energiressurser, hvorfor vil regjeringen da gjøre oss til en del av EUs energiunion? spurte Sps parlamentariske leder Marit Arnstad.

– EUs tredje energimarkedspakke, som vi mener vi skal være en del av, bidrar både til å løse klimautfordringer og sørger for et bedre marked, understreket Solberg.

Norsk tilslutning til EUs energibyrå, ACER, ligger nå til behandling i Stortinget. Målet er å etablere og regulere et felles strøm- og gassnett i Europa.

Ifølge Senterpartiet legger regjeringen opp til en behandlingsmåte som verken tar hensyn til norske strømpriser eller Grunnlovens bestemmelser om suverenitetsavståelse.

(©NTB)

Les også: