Bilde av studenter

Tross nedgangstider

Mange vil ta petroleumsfag. Til tross for at flere tusen stillinger er på vei bort fra oljeindustrien, søker rekordmange ungdommer seg til petroleumsstudiene. Interessen for petroleumsstudiene har vært stadig økende de siste årene. Totalt sett er det flere primærsøkere i år enn i fjor, sier markedskoordinator Susanna King ved Universitetet i Stavanger til Dagsavisen. Også … Continued

Mange vil ta petroleumsfag.

Til tross for at flere tusen stillinger er på vei bort fra oljeindustrien, søker rekordmange ungdommer seg til petroleumsstudiene.

Interessen for petroleumsstudiene har vært stadig økende de siste årene. Totalt sett er det flere primærsøkere i år enn i fjor, sier markedskoordinator Susanna King ved Universitetet i Stavanger til Dagsavisen.

Også ved NTNU har svært mange søkt på disse studiene både i fjor og i år.

Økningen i interessen for petroleumsstudiene skjer samtidig som det foregår en omfattende nedbemanning i oljebransjen. Totalt har bransjen kunngjort over 7.000 stillingskutt, og i Statoil tror man dette bare er begynnelsen. Statoil alene har i år kunngjort at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort.