Tillitsvalgte tror et fåtall har tatt sluttpakken i Statoil

Men Statoil holder tett enn så lenge. Fristen de Statoil-ansatte hadde til å søke om sluttpakke gikk ut mandag, men selskapet ønsker ikke å si hvor mange som har benyttet seg av tilbudet. De tillitsvalgte tror få har gjort det. Vil ikke gå ut med tall Statoil har for første gang valgt å tilby alle sine ansatte … Continued

Men Statoil holder tett enn så lenge.

Fristen de Statoil-ansatte hadde til å søke om sluttpakke gikk ut mandag, men selskapet ønsker ikke å si hvor mange som har benyttet seg av tilbudet. De tillitsvalgte tror få har gjort det.

Vil ikke gå ut med tall

Statoil har for første gang valgt å tilby alle sine ansatte sluttpakke, men er foreløpig tause om hvor mange som har søkt.

– Jeg har ikke noe tall å opplyse. Det som er viktig for oss, er hvor mange vi kommer til å være når året er omme, sier pressetalsperson Ola Anders Skauby i Statoil til NRK.

Nedbemanningen har pågått gradvis i to år, og innen utgangen av 2016 skal Statoil kutte mellom 1100 og 1500 personer. Skaubys oppfatning av tiltaket med sluttpakker er positiv.

– Det har vært god interesse for dette tilbudet og muligheten alle ansatte har fått, sier Skauby.

For risikabelt

Blant Statoils tillitsvalgte er oppfatningen en annen. Tillitsvalgt ved Statoils anlegg på Mongstad, Jan-Eirik Feste, har inntrykk av at det er få som har takket ja til sluttpakke.

– På grunn av arbeidsløsheten er det ikke slik at man kan ta en sluttpakke og gå over i en annen jobb slik man kunne for noen år siden, sier Feste.

Utbetalingene i sluttpakken bestemmes av ansiennitet. For å få utbetalt ett års lønn, kreves seks år, mens mer enn 21 år gir to årslønner.