Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte

Søknadsperioden er fra 5. januar til 25. januar 2016. Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte. Målet er å redusere antall ansatte med 1.500 innen utgangen av neste år. – Det er riktig at vi åpner tilbudet om sluttpakker til alle ansatte i hele allmennaksjeselskapet, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad. Bakgrunnen for tilbudet om sluttpakke … Continued

Søknadsperioden er fra 5. januar til 25. januar 2016.

Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte. Målet er å redusere antall ansatte med 1.500 innen utgangen av neste år.

– Det er riktig at vi åpner tilbudet om sluttpakker til alle ansatte i hele allmennaksjeselskapet, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til Stavanger Aftenblad. Bakgrunnen for tilbudet om sluttpakke er effektiviseringsprogrammene våre der Statoil skal redusere bemanningen med 1.100 til 1.500 ansatte innen utgangen av 2016.

De som har minst seks års ansiennitet i selskapet kan ta med seg 12 månedslønner, mens de som har over 21 år bak seg i selskapet kan få 24 månedslønner.

Jannicke Nilsson er direktør i STEP, Statoils massive effektiviseringsprogram. Hun har vært i industrien i 30 år, og er ansvarlig for at selskapet skal spare inn over 1,7 milliarder dollar i 2016. Tidligere i år skrev enerWE om Statoils effektiviseringsprogram.

– Oljeindustrien står ovenfor en stor utfordring vi ikke kan ignorere. På alle plan øker kostnadene, og vi er nødt til å ta grep for å balansere budsjettet. Dette er noe vi har planer om å takle gjennom STEP.

Hva synes du om dette?