Bilde fra Statoil på Fornebu

Statoil kutter 2000

Tidenes største. Statoil skal fjerne 1.500 fast ansatte og 500 ansatte som er innleid, ifølge Dagens Næringsliv. Dette er det største kuttet hittil i konsernet. Nedbemanningen er ikke offentliggjort ennå, men de ansatte vil bli varslet i løpet av kort tid, skriver avisa. Ifølge avisen må rundt 2.000 personer forlate selskapet. Det er resultatet av … Continued

Tidenes største.

Statoil skal fjerne 1.500 fast ansatte og 500 ansatte som er innleid, ifølge Dagens Næringsliv. Dette er det største kuttet hittil i konsernet.

Nedbemanningen er ikke offentliggjort ennå, men de ansatte vil bli varslet i løpet av kort tid, skriver avisa.

Ifølge avisen må rundt 2.000 personer forlate selskapet. Det er resultatet av drøftingsmøter som de tillitsvalgte og ledelsen avsluttet torsdag. Konserndirektør Anders Opedal har ledet drøftingene.

Statoils konsernledelse skal i løpet av kort tid ta den endelige beslutningen, men det er ingenting som tyder på at resultatet vil bli noe annet enn det som kom fram under torsdagens drøftinger, skriver avisen.

Hovedtillitsvalgt Stig Lægreid, som representerer Statoils ingeniører i fagforeningen NITO, og som er ansattrepresentant i Statoil-styret, ønsker ikke å kommentere saken.

Heller ikke Statoil ønsker å uttale seg nå.

Jeg kan ikke kommentere dette noe nærmere. Det er ikke tatt en endelig beslutning rundt denne prosessen, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr.

Nedbemanningen skal være gjennomført i løpet av neste år, og kuttene skal gjennomføres gjennom tidligpensjon, sluttpakker og naturlig avgang.

I en tidligere nedbemanningsrunde har Statoil varslet at 1.900 ansatte må forlate selskapet. I denne gruppen var det både innleid arbeidskraft og faste ansatte som har takket ja til sluttpakker.