Statoil-ansatte geleidet ut av sikkerhetsvakter

Måtte slutte på dagen. En rekke ansatte ved Statoils kontorer i USA fikk i forrige uke beskjed om at de måtte slutte på dagen, ifølge Stavanger Aftenblad. De overtallige ble etter oppsigelsen geleidet ut av sikkerhetsvakter. Hittil har selskapet klart å kutte rundt 100 stillinger i USA, men flere må slutte de neste månedene – … Continued

Måtte slutte på dagen.

En rekke ansatte ved Statoils kontorer i USA fikk i forrige uke beskjed om at de måtte slutte på dagen, ifølge Stavanger Aftenblad. De overtallige ble etter oppsigelsen geleidet ut av sikkerhetsvakter.

Hittil har selskapet klart å kutte rundt 100 stillinger i USA, men flere må slutte de neste månedene – til sammen skal rundt 150 av de om lag 1.000 ansatte bort, skriver Aftenbladet.

Kommunikasjonsdirektør Knut Rostad i Statoil ønsker ikke å si hvor mange som har takket ja til frivillige løsninger og hvor mange som ikke gjorde det, men ifølge avisas opplysninger blir 70 ansatte sagt opp.

– I sist uke ble alle ansatte ved Houston- og Austin-kontoret kalt inn til individuelle samtaler med sin nærmeste leder og en representant for personalavdelingen. Der fikk de opplyst om de var innplassert i den nye organisasjonen eller ikke, forteller kommunikasjonsdirektøren.

– De som ikke fikk jobb videre, måtte gå videre til et nytt møte med personalavdelingen og karriererådgivere. Der leverte de inn ID-kort og datamaskin og gikk gjennom innholdet i sluttpakken. Deretter ble de fulgt til heisen av HR-ansatte og derfra geleidet ut av sikkerhetsvakter ved heisen, fortsetter han.