Bilde av lekeplattform

Nå kommer kuttene i riggbransjen

Det kommer en stor bølge. Nedbemanningen i oljebransjen har tiltatt denne høsten, og totalt har bransjen kunngjort over 7.000 stillingskutt. I Statoil tror man dette bare er begynnelsen. Statoil alene har i år kunngjort at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort. Til sammen har antallet stillingskutt i oljebransjen kommet opp i et sted fra … Continued

Det kommer en stor bølge.

Nedbemanningen i oljebransjen har tiltatt denne høsten, og totalt har bransjen kunngjort over 7.000 stillingskutt. I Statoil tror man dette bare er begynnelsen.

Statoil alene har i år kunngjort at mellom 1.600 og 1.900 stillinger skal bort. Til sammen har antallet stillingskutt i oljebransjen kommet opp i et sted fra 6.575 til 7.060, viser statistikk fra DNB Markets. Ifølge Finansavisen har frekvensen i jobbkuttene tiltatt i høst, og legger man til fjorårets kutt, så er over 7.000 stillinger borte.

Direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri mener de faktiske nedbemanningstallene trolig er større, ettersom det er en underskog av små aktører som ikke opplyser om sine kuttbeslutninger.

Jeg tror også dette bare er begynnelsen, for slike nedbemanningsprosesser tar lang tid, sier Sunde.

Han peker dessuten på at det kraftige oljeprisfallet siden i sommer allerede har ført til nye prosesser som vil føre til nye stillingskutt.

Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige i Statoil sier at både hans egen arbeidsgiver og andre oljeselskaper på sokkelen jobber med nye kuttplaner som vil tre i kraft i 2015.

Det kan komme en bølge av jobbkutt fra riggselskapene snart. Det er bare å se på antallet rigger som går ut av arbeid på sokkelen, sier Teige.