COSLpioneer
HR NTB Foto: COSL

Kinesisk selskap vil ansette 180 nye norske riggarbeidere

Det kinesiske riggselskapet COSL Drilling skal ansette 250 riggarbeidere. Om lag 180 av dem skal ansettes i Norge, resten i Storbritannia.

I juli meldte selskapet at de har sikret kontrakter for de to riggene COSL Innovator og COSL Pioneer, skriver E24. De nye ansatte skal være på plass rundt årsskiftet.

– Etter at vi har vært gjennom en svært tøff periode, er det en stor glede å kunne oppbemanne våre moderne og effektive rigger. Det blir godt å få riggene og mannskapet ut på havet igjen, der de hører hjemme, sier Jørgen Arnesen, administrerende direktør i COSL Drilling Europe, i en uttalelse.

Det lysner

Nyansettelsene markeres med et besøk fra blant andre olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) på CCB-basen på Ågotnes i Hordaland, hvor de to riggene har ligget i opplag.

Søviknes sier til E24 at nyheten viser at det «også lysner i riggsegmentet», selv om det fortsatt er tøft for mange.

Statoil terminerte i mars i fjor kontrakten med COSL Innovator på Troll-feltet, etter at en mann omkom 30. desember 2015 da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på riggen. COSL gikk til sak mot Statoil, og den rettslige prosessen pågår fortsatt.

Annonse
Ads banner