Bilde av Hilde Lekven

Det er tøft å miste jobben

Det gjelder å komme seg raskt inn igjen. I et intervju med enerWE.no forteller Hilde Lekven, Direktør General Staffing i Adecco Norge om hvordan de opplever kostnadskutt og oppsigelser i oljebransjen. I hvilken grad merker Adecco de tøffe tidene i oljebransjen? 
Bemanningsbranjen gir tidlige signaler om endringer i økonomien, forteller hun. Allerede i 2013 merket … Continued

Det gjelder å komme seg raskt inn igjen.

I et intervju med enerWE.no forteller Hilde Lekven, Direktør General Staffing i Adecco Norge om hvordan de opplever kostnadskutt og oppsigelser i oljebransjen.

I hvilken grad merker Adecco de tøffe tidene i oljebransjen?


Bemanningsbranjen gir tidlige signaler om endringer i økonomien, forteller hun. Allerede i 2013 merket vi tregere tider i oljebransjen, og denne nedgangen har fortsatt inn i 2014.

Veksten innen bygg og anlegg og offentlig sektor veier i stor grad opp for nedgangen i oljebransjen, og vi venter økt samlet oppdragsmengde i tiden som kommer.

Vil oppsigelsene i oljebransjen føre til flere søkere hos bemanningsbyråene?

Ja, mange kommer til oss fordi vi har muligheter i andre bransjer. Til tross for nedgangen i oljebransjen har vi god etterspørsel etter blant annet ingeniører i andre bransjer.

Hvordan kan Adecco bidra til å holde folk i arbeid, samtidig som bedriftenes risiko reduseres?

Vi har mange kunder innen ulike bransjer. Vi kan tilby flere muligheter enn en enkelt arbeidsgiver. Det er lettere å komme inn i kortvarige oppdrag enn i fast ansettelse, og for mange er et slikt oppdrag en vei inn i arbeidslivet. Midlertidige ansettelser åpner dører.
Fordi vi har mange mennesker i arbeid har vi også betydelig erfaring med rekruttering og ansettelsesforhold, og det kommer kundene våre til gode. Vi kvalitetssikrer rekrutteringsarbeidet og står for rutinearbeid som kan være tidkrevende for kunden.

Hvor mange vikarer og utleide har Adecco i oljebransjen?

Vi estimerer at vi har omtrent 1000 personer utleid til oljebransjen.

Hvordan kan Adecco bistå mennesker som har mister jobben?


Det er tøft å miste jobben, og da gjelder det å komme seg raskt i jobb. Det er bedre å ta en jobb som ikke er helt relevant for utdanningen og bakgrunnen din, enn å stå utenfor arbeidslivet. Der kan Adecco hjelpe.

Vi kobler mennesker og arbeidsplasser hver eneste dag, og har over 6500 personer i arbeid over hele landet.