Aker Solutions kan si opp 900 ansatte

Hele landet blir rammet. Inntil 900 ansatte kan miste jobben eller bli omplassert i det kriserammede Røkke-selskapet Aker Solutions. Faste stillinger i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Trondheim, Tromsø og Sandnessjøen kan bli berørt, i tillegg til stillinger offshore, skriver Aker Solutions i en pressemelding. De ansatte ble orientert om planene på et allmøte fredag morgen. Omplassering … Continued

Hele landet blir rammet.

Inntil 900 ansatte kan miste jobben eller bli omplassert i det kriserammede Røkke-selskapet Aker Solutions.

Faste stillinger i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Trondheim, Tromsø og Sandnessjøen kan bli berørt, i tillegg til stillinger offshore, skriver Aker Solutions i en pressemelding. De ansatte ble orientert om planene på et allmøte fredag morgen.

Omplassering og kutt

Noen vil bli omplassert, mens andre stillinger vil forsvinne, enten ved naturlig avgang eller oppsigelser.

Aker Solutions opplyser at det vil bli satt i gang en prosess for å gjennomføre rundt halvparten av reduksjonene umiddelbart, mens gjenstående tilpasninger vil avhenge av arbeidsmengde i løpet av året.

– Tiltakene er smertefulle, men nødvendige, sier Luis Araujo, konsernsjef i Aker Solutions.

Strømlinjeformet MMO-virksomhet

Selskapet strømlinjeformer den norske MMO-virksomheten til én regional enhet, fra tidligere fire – og vil bygge videre på selskapets kjernevirksomhet i MMO-området.

– Vi ser store muligheter foran oss i modifikasjonssegmentet, hvor vår erfaring og kunnskap er av ypperste klasse, sier Per Harald Kongelf, leder for Aker Solutions i Norge.

Selskapet har siden 2014 redusert kapasiteten i sin norske MMO-virksomhet med rundt 1.300 faste og midlertidige stillinger for å tilpasse seg en nedgang i markedet.