25 prosent færre ledige stillinger i oljebransjen

Publisert

Det ble utlyst 17 prosent flere stillinger i september i år, sammenlignet med september i fjor. Antall stillinger går opp i alle landsdeler, Vestlandet inkludert. Midt Norge og Nord Norge viser til sterkest oppgang, viser ferske tall fra FINN jobb.

Dette er femte måned på rad at antall ledige stillinger er høyere enn fjoråret, og den positive tendensen i stillingsmarkedet fortsetter inn i oktober. I september 2016 var det 16 700 utlyste stillinger på FINN jobb. Det er særlig innen privat sektor at økningen er stor, her er det 22 prosent økning i utlyste stillinger, mens antall offentlige stillinger er stabilt mot fjoråret.

- De siste månedene har stillingsmarkedet snudd til det positive, med unntak av Vestlandet. Det er derfor gledelig å se at oppgangen i september er bred, og at antall ledige stillinger går opp i alle landsdeler, Vestlandet inkludert. Vestlandsfylkene opplever en 10 prosent økning i utlyste stillinger, sammenlignet med september i fjor, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

Selv om Vestlandet også opplever en kraftig økning i antall utlyste stillinger, er det fortsatt dårlige nyheter for arbeidsledige oljeansatte som prøver å komme tilbake til bransjen.

- Olje og offshore fortsetter nedgangen, og har 25 prosent færre utlyste stillinger i september 2016 sammenlignet med i fjor. Antall ledige stillinger innen industri- og produksjonsvirksomheter har til gjengjeld økt med 18 prosent i september, sier Schjold.

I løpet av september var det over 1,7 millioner unike brukere innom stillingsannonsene på FINN.no. Til sammenligning var det litt over 1,6 millioner unike brukere til sidene i september i fjor.

- Høsten er en periode hvor mange ser etter nye muligheter. For de som ønsker seg en ny jobb i det nye året, er aktiviteten gjerne høy i august og september, sier Schjold.

Powered by Labrador CMS