Fra og med i dag kan alle ansatte i Statoil søke om sluttpakke

Publisert

1100-1500 stillinger skal bort.

Fra 5.januar til 25. januar kan alle ansatte søke om sluttpakke i Statoil. Konserntillitsvalgt i Statoil for Safe, Bjørn Asle Teige har ingen anelse om hvor mange som kommer til å søke, ifølge NRK.

– Jeg tror at tidligpensjoner tar det største volumet, men så vil det nok være attraktivt for noen få å ta sluttpakke, selv om det ikke akkurat flyter med jobbmuligheter rundt om, sier Teige til NRK.

 • Statoil tilbyr sluttpakke til alle ansatte
 • I romjulen publiserte enerWE en serie artikler om sluttpakkene, der det blant annet kom frem at det ikke er uvanlig å gi ansatte munnkurv om sluttpakkene.

  – Hvis vi ikke finner noen løsning på dette fram mot sommeren, må alt gjøres på nytt igjen, men jeg tror altså at tidligpensjon vil ordne dette, forteller Teige.

  1700 fast ansatte og 1300 konsulenter

  Knut Rostad, Informasjonssjef i Statoil, forteller at anslått bemanning ved utgangen av 2016 er i størrelsesorden 20.700 til 21.100. I 2013 var den på 25.535 årsverk.

  – Hittil har vi redusert med om lag 1700 fast ansatte og rundt 1300 konsulenter, forteller Rostad til enerWE. I juni i år satte vi et mål om å redusere med ytterligere 1100-1500 fast ansatte innen utgangen av 2016.

  Sterkt kritisk til sluttpakker

  Stein Lier-Hansen, toppsjef i Norsk Industri sier til enerWE at Statoil skaper enorme forventninger til sluttpakker som industrien ikke har råd til.

  – Når situasjonen er vanskelig for hele norsk industri så påfører Statoil seg selv og andre store kostnader som det ikke er rimelig grunnlag for. Statoil har et medansvar for å etablere kriseforståelse, mener Lier-Hansen.

  Godt fornøyde med sluttpakkene i Statoil

  Øivind Brendlien er utdannet siviløkonom fra NHH og han har også en Executive MBA fra NHH. Brendlien har 33 års praktisk erfaring fra ledelse- og fagstillinger i Norsk Hydro og Statoil. Arbeidsområdene har vært innen HR, Økonomi og Administrasjon.

  – Jeg tok sluttpakke fra Statoil i februar, forteller han til enerWE. Jeg angrer ikke på denne beslutningen.

  Nå har han etablert selskapet Brendlien as som tilbyr rådgivning innen HR og ledelse.

Powered by Labrador CMS