Hvordan sikre topp karakterer?

Publisert

Resepten studenten har lengtet etter.

Sommeren er på hell, og studentene inntar nå universiteter og høyskoler. Mange drømmer om toppkarakterer. Nå finnes det en oppskrift.

ToppkarakterSystemet er Norges første toppkarakter-oppskrift. Den viser hvordan superstudenter utnytter skippertak, får mer fritid, og oppnår toppkarakterer. Systemet består av bok, lydbok, e-læring, kurs, podcast, og software.

Pål Hetland er en av initiativtakerne til ToppkarakterSystemet. I et intervju med enerWE.no forteller han sin historie.

Strøk i nesten alle fag

Jeg strøk i nesten alle fag på videregående, forteller han. Jeg var skolelei og ville heller jobbe enn å gå på skole. Inni meg visste jeg at høyere utdannelse var det jeg egentlig ville, men etter stryk på videregående manglet jeg de nødvendige kvalifikasjonene.

Etter en rekke tilfeldigheter oppdaget Hetland to av teknikkene som nå er 2 av 40 i boken ToppkarakterSystemet.

Det hjalp meg å gå fra stryk til toppkarakter i alle fag, og sendte meg videre til Universitetet i Agder.

Møtte medforfatteren på økonomistudiet

Hetland møtte Nikolai G. Høibo på Universitetet i Agder. Høibo er medforfatteren av boka.

Vi studerte økonomi, forteller Hetland. Siste eksamensperiode før avslutning av bachelor stilte vi oss spørsmålet "Finnes det ikke en bedre måte enn å lese døgnet rundt før eksamen?».

Du kan kombinere fest og toppkarakterer

Hele livet har vi blitt opplært til å tro at for å få toppkarakterer må man gå i alle forelesningene, kjøpe alle bøkene, og gjøre alle oppgavene.

Etter å ha studert noen år, fant de ut at dette ikke stemte.

Når vi hadde studert noen år, oppdaget vi at det ikke alltid stemte. Noen kom sjeldent i forelesningene, var på alle festene, og klarte allikevel å få toppkarakterer i alle fag. Disse folkene klarte å balansere skolelivet med privatlivet og holde fokuset på det viktigste i øyeblikket når de jobbet.

1/3 av boken handler om konsentrasjon, fokus, og oppmerksomhetskontroll.

Fra Stryk Til Toppkarakter

Gutta leste til eksamen på dagtid, og brukte kveldene og nettene på å jobbe med deres første prosjekt "Fra Stryk Til Toppkarakter" (som senere ble til boken "ToppkarakterSystemet").

Det var et kurs vi holdt for medstudenter. Når vi fikk høre tilbakemeldingene forstod vi fort at vi var inne på noe bra.

Et år senere ble Hetland og Høibo det som kun kan kalles "sterkt oppfordret" til å skrive en bok.

Vi sa ja, forteller Hetland. Vi brukte litt over et halvt år på å skrive, publisere, og planlegge utgivelse.

Boken ble gitt ut semesterstart 2012, som en start på Norgesturnèen til ToppkarakterSystemet.

Facebook viktig

De skjønte verdien av sosiale medier fort, og bestemte seg for å satse på Facebook. Januar 2012 lanserte de Facebooksiden "Fra Stryk Til Toppkarakter».

Det tok bare litt under 3 måneder før vi nådde våre første 10.000 fans. Som forretningsutviklere og markedsførere skjønte vi at måten de fleste bedrifter drev på Facebook var fundamentalt ulønnsomt.

De testet mange forskjellige arbeidsmetoder, og brukte data til å avgjøre hvilke metoder som førte til lønnsomme LIKES.

Lønnsomme fans er fans som ender opp som betalende kunder, ikke bare «LIKERE». Facebook er en kanal man besøker for å stimulere hjertet(emosjonelt), mens Google brukes for å stimulere hjernen(logikk), forteller han.

I dag har "Fra Stryk Til Toppkarakter" 21.745 fans.

Norges mest populære app

Appen "Hurtigleser" for iPhone og iPod har blitt lastet ned over 50.000 ganger.

Hurtigleser for iPhone og iPod hjelper deg å tredoble lesehastigheten på under 3 minutter, forteller han. Den tar en lang tekst, og serverer den tilbake til deg, ord for ord, nesten som en film.

Problemer mange har med lesing, er at de ikke merker når de mister fokus.

Tidligere kunne jeg lese ned en hel side, og så innse at jeg ikke hadde fått med meg noenting. Med appen klarer man ikke å være ufokusert.

Prøv den her: hurtigleser.no.

Dette lærer du på kurset

ToppkarakterSystemet består av 3 strategier: ToppFokus, ToppLæring, og ToppResultat. Hver av strategiene har flere taktikker og teknikker.

På kurset viser vi hvordan man først må bli kvitt distraksjoner, bli fokusert, finne det viktigste i faget, lære før man prøver å huske, bruke memoreringsteknikker for å låse kunnskapen fast til langtidshukommelsen, bli kvitt eksamensangst, og skrive eksamensoppgaver som gir toppkarakterer.

Gutta sluttet å telle kursdeltakere da de nådde 10.000 deltakere på livekursene.

Det er mange flere nå. I tillegg har mange andre kjøpt boken, og deltatt på videoversjonen av kursene på nettet.

Store forventninger til iPark NUTEK Startup Gathering

I september samles gründete og Investoren på iPark NUTEK Startup Gathering. Pål Hetland er invitert som foredragsholder for å dele sine erfaringer med unge og lovende gründere.

Når jeg hørte om iPark NUTEK Startup Gathering første gang tenkte jeg at dette var et arrangement jeg hadde deltatt på uansett, forteller han. Jeg mener at slike arrangementet er viktige for å komme i kontakt med likesinnede og spennende mennesker. Etter NUTEK går turen videre til NUMUSIC for spennende musikk, gode samtaler, og en pils med nye bekjente. Jeg prøver alltid å være tilgjengelig etter slike foredrag som dette. Det er viktig for meg å kunne snakke direkte til deltakere som ønsker å diskutere temaer mer i dybden, avslutter han.

For mer informasjon, se toppkaraktersystemet.no.

Last ned app’en her: hurtigleser.no