Solberg: – Haster å skape nye jobber

Publisert

Det må skapes flere jobber i Norge, og vi må være forberedt på at sysselsettingen i olje- og gassindustrien går ned, ifølge statsminister Erna Solberg (H).

Tirsdag ble det kjent at over 40.000 oljejobber har forsvunnet i Norge siden starten på 2014, ifølge DNB Markets.

– Når så mange jobber har forsvunnet, har ledigheten gått opp. Men det har også vært skapt nye jobber, sier Solberg til NTB.

– Hovedutfordringen er at vi ikke klarer å levere nok nye jobber holdt opp mot endringene i demografien. Det har vi ikke klart siden 2011. Siden da har det vært litt flere som går ut i arbeidsmarkedet i forhold til antallet nye jobber som skapes, sier hun.

Solberg mener utfordringen for Norge er todelt: Det må skapes flere jobber, og de må skapes i privat sektor og på andre områder enn i den eksportrettede oljenæringen, som er på vei nedover.

– Fremover må vi få et næringsliv som ikke bare skaper jobber, men som også er fremtids-, markeds- og eksportrettet, sier statsministeren.

Nøkkelen ligger i gode skattemessige rammevilkår og satsing på forskning, utvikling, transport, investeringer, utdanning og kompetanse, mener hun.

Powered by Labrador CMS